23948sdkhjf

Stakk av fra utekontroll - eller som Øystein Sunde sang "Han hadde båt" - og skulle nå ferjen

ELLER BARE COWBOY: Sangteksten handler jo om en fyr og en 50-fots Princess og det å blande drinker i Blindleia på autopilot i 20 knop mens man rømmer fra - tilgi meg et halvrent sitat Sunde; "... et pilotprosjekt i Indre Troms, Og bestukket – fylkesmannen til å ettergi moms. (...) Han skyldte 100 mill – og klokka var bare halv tolv".

Nær slekting kanskje. Hen ankom Stjørdal/Malvika i går kveld og der ble det anmerket:

"En transportør som fraktet en båt fra Finland hadde ikke så mye på stell. Her manglet det bredlast merking på kjøretøyene, samt følgebil som er krav ved slik bred transport. Ved kontroll av vinterutrustning manglet det tre kjettinger og to dekk var nedslitte dekk."

Men så "forsvant hen" fra radaren - frem til kontrollteamet fra Sandmoen lenger sør sendte denne rapporten fra i natt: 

"Vi assisterte en politi-patrulje på Rørvik fergeleie. De hadde stoppet et vogntog som hadde "stukket av" etter en kontroll på Malvik tidligere. Sjåføren hadde ikke rettet seg etter de påleggene som ble gitt. Spesialtransporten manglet fortsatt "Bred last"-merking og breddemarkeringsskilt foran lasten.

Siden lastens bredde var over 3 m, skulle den også hatt med seg en følgebil med nødvendig merking og utstyr. Sjåføren ble anmeldt til politiet, som overtok saksbehandlingen på stedet. Fører kan forvente et forelegg før hen kan kjøre videre. Nødvendig merking ble utbedret på stedet, og transporten kan fortsette når følgebil er på plass."

Ikke helt på høyde med fyren i "Han hadde båt" da kanskje, men lell. Kose deg med hele sangteksten fra meste Sunde her.

Opphav og kilder: Kontrollrapport fra Statens vegvesen og inspirasjon fra Øystein Sunde

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125