23948sdkhjf

Volvo CE-sjef Melker Jernberg: - Bransjen står foran en vanskelig vei mot elektrifisering

TUNG ERKJENNELSE: - Det elektriske markedet for anleggsmaskiner vil øke i årene som kommer, men det vil gå saktere enn forventet. Det sa Volvo CE-sjef Melker Jernberg da han møtte verdenspressen under Volvo Days i Eskilstuna.

- Vi tror det vil endre seg om et par år, og når det skjer, må vi kunne reagere raskt. Derfor investerer vi nå for å være klare for endringen som kommer, sa Jernberg.

Lav økonomisk vekt

Han fortalte under pressekonferansen at Volvo CE i den elektriske utviklingen investerer i partnerskap og samarbeid, for det vil bli for dyrt å gjøre alt selv.

- Vi lanserer nå vår mest ambisiøse serie med nye produkter noensinne, og vi har hatt en solid periode i 2023. Dette forsikrer oss at vi kan investere i fremtiden, sa Jernberg.

Han snakket også om en verden som er i endring, med stengte grenser, krig og endringer i det politiske landskapet.

- Vi går inn i en tid med lav økonomisk vekst, men innen anleggsmaskiner er vi vant til en syklisk virksomhet.

Jernberg fortalte  at Volvo CE nå går til et nytt nivå, med tre nye elektriske produkter. Det er L90 hjullaster, EWR150 hjulgraver og L120 hjullaster. Les mer om dem på tungt.no.

Utviklingen vil akselerere

Volvo CE solgte i 2023 kun 898 elektriske maskiner, noe som representerte 1,5 prosent av det totale årlige salget til Volvo CE som oversteg 60.000 maskiner. Jernberg fortalte at de ønsker at tallet skal nå 30 prosent innen 2030.

- Vi vil se at denne utviklingen vil akselerere om et par år.

Det var tydelig å se at lanseringene under Volvo Days i Eskilstuna hadde et stort innslag av konvensjonelle og elektriske maskiner. Det var lite å høre om utviklingen på hydrogenmaskiner. Jernberg bekreftet imidlertid at Volvo fortsatt jobber med hydrogen-teknologi sammen med partneren Daimler.

- Vi vet at brenselceller har vært på bordet i årevis. Jeg tror vi vil se noen produkter, men ikke før i 2030. Vi tester også å kjøre hydrogen i forbrenningsmotorer, sa Jernberg.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047