23948sdkhjf

Norskutviklet parkeringsteknologi vinner internasjonal pris

Norges største parkeringsaktør setter "kundeopplevelsen" i førersetet med prisvinnende teknologi som er tatt i bruk rundt om i hele landet.

Under EPA Awards (European Parking Association) vant Apcoa Parking Norway førsteplassen i kategorien «Innovative løsninger innen parkering» for sin teknologi.

Ifølge selskapet har det vært lite innovasjon innenfor parkeringsbransjen, men de siste årene har dette endret seg gjennom utviklingen av skiltgjenkjenningsteknologi – Automatic Number Plate Recognition (ANPR).

– Flere konkurrenter har valgt å bruke dette som supplement til eksisterende bomanlegg. Vi valgte istedenfor å fjerne bommene og bygge et nytt parkeringssystem som kan gi kundene våre en sømløs parkeringsopplevelse. Det synes jeg vi har fått til, sier utviklingssjef Magnus Bae.

– Etter at man har registrert en bruker i appen vår, trenger man ikke å tenke på noe annet enn å parkere bilen, så gjør appen resten av jobben. Det er veldig gøy å ha funnet en ny løsning som vi ser at fungerer så bra, og som bidrar til å drive parkeringsbransjen fremover, fortsetter Bae.

I en pressemelding opplyser selskapet at kombinasjonen av utviklernes tekniske ekspertise og bransjekunnskap har vært avgjørende for kvaliteten og verdien av produktet.

Største utrulling i Europa

Apcoa Parking Norway forvalter over 1.200 parkeringsområder i hele landet. Produktene skreddersys til den enkelte kunde og selskapet har erfaring og kunnskap innenfor alle sektorer (lufthavn, sykehus, p-hus, hotell og konferanse, kjøpesenter, innfartsparkering, bykjerner, gateparkering og parkeringshus). Så langt har Apcoa tatt i bruk den nye teknologien på over 130 av deres norske parkeringsplasser og dette er den største utrullingen av ANPR-basert parkeringssystem i hele Europa.

– Gode brukeropplevelser handler om enkle grensesnitt med få klikk. Dette er en super praktisk løsning som man etter opprettelse av brukerprofil hverken trenger å forholde seg til eller bruke fra dag til dag. Den fungerer automatisk i bakgrunnen i hverdagen. Det har vært moro å se hvor godt løsningen fungerer i praksis, både fra et teknologisk ståsted, men også basert på tilbakemeldinger fra våre brukere og villigheten fra våre samarbeidspartnere til å adoptere ny teknologi, sier seniorutvikler Espen Kvalvik.

Han mener selskapets løsning har et spennende potensiale fremover.

– Det blir utrolig kult å jobbe videre med den, spesielt med tanke på nye teknologier og tjenester som for eksempel "smarte" biler, stedstjenester, og bilkollektivtjenester.

– Jeg er ikke i tvil om at løsningene vi utvikler er riktig vei å gå for å kunne håndtere trafikkbildet de neste tiårene og miljøutfordringene vi står ovenfor. Gjennom mer effektive og sømløse parkeringsordninger vil Norge erfare mindre utslipp i byer ved å redusere trafikkvolumet, da dette vil kutte ned på tiden brukt på å lete etter parkering, fortsetter Kvalvik.

Forbedrer brukeropplevelsen

– Parkering er noe mange som besøker et shoppingsenter må forholde seg til, og det er selvfølgelig noe man ønsker at skal gå raskt og enkelt. Små forbedringer kan ha en veldig stor påvirkning på parkeringsopplevelsen. Ved å ta bort bommene og implementere ny teknologi på Oslo City P-hus, så har vi forbedret brukeropplevelsen med en mer effektiv og forenklet løsning, sier Laila Sønstevold, senterleder på Oslo City.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Om løsningen

Teknologien bruker Automatic Number Plate Recognition (ANPR)Ved skiltgjenkjenning starter og stopper parkeringen automatisk ved inn- og utkjøring. Du trenger ikke billett, og kan ha en helt sømløs kundereise.Den sømløse kundereisen får du enkelt ved å laste ned appen Apcoa Flow, registrere en profil og huke av for automatisk trekk. Da trenger du ikke lenger tenke på betalingen.Andre betalingsalternativer:

- Betal opptil 48 timer etter utkjøring i appen eller på selskapets nettside

- Vanlig betalingsautomat er fortsatt tilgjengelig på stedet. Du kan betale her rett før utkjøring.

- Hvis ingen av disse betalingsalternativene blir brukt får du en faktura i posten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125