23948sdkhjf

Isola: Smidigere logistikkløsninger og økt leveringspresisjon

Isola tar i bruk skybasert, selvlærende AI-basert planleggingsteknologi for å skaffe seg kontroll over sin forsyningskjede – helt fra råmaterialer til butikkhylle.

Isola brenner for å gi Norges profesjonelle håndverkere en mest mulig effektiv hverdag på byggeplassen gjennom å utvikle, teste, og produsere produkter som gjør det mulig for proffene å bygge fuktsikkert og energieffektivt. For å få til dette, har selskapet et nettverk av egne fabrikker og distribusjonslagre både i Norden og på kontinentet.

Selskapets markeder blir stadig mer komplekse gjennom klima, sesonger, trender, kampanjer og hyppigere produktbytter. Planlegging av produksjon og logistikk mellom råvareleverandører og egen produksjon krever også økende presisjon. Selskapet så at det var nødvendig å ta et kvantesprang.


Radikale utfordringer krevde radikale grep

– Vi besluttet å inngå et samarbeid med Inventory Investment, som har et stort antall kunder på de verdensledende planleggingsverktøyene fra Blue Ridge, sier direktør for drift, logistikk og IT, Steffen-André Welfler. – Teamet deres har på rekordtid, i tett samarbeid med vår ERP-leverandør EG og våre egne ansatte, klart å fange opp våre planleggingsbehov i hele forsyningskjeden. Det er fascinerende å se at systemet fanger opp kommende endringer i etterspørsel i ett marked og at vi umiddelbart kan se hvordan dette påvirker våre fremtidige innkjøp av en råvare. Særlig når denne råvaren inngår i en rekke andre produkter. Å lage nye, komplette forsynings- eller produksjonsplaner skjer i løpet av sekunder. Og alle logistiske og kommersielle forhold ivaretas løpende. Det er rett og slett en ny verden for oss, sier Welfler.

Blir enda mer konkurransedyktige

Administrerende direktør Bjørnar Gulliksen i Isola opplyser at flere av deres kunder og bransjekollegaer har Blue Ridge-systemer levert fra Inventory Investment.

– Med dette heves forventningsnivået og det forventes at også vi som leverandør og partner tar steget opp og tar i bruk det siste av avansert skybasert teknologi basert på maskinlæring og AI, sier Gulliksen. – Dette kan virke litt skremmende, men det som forbauser oss, er hvor raskt løsningen har blitt etablert og samtidig hvor brukervennlig den er. Prosessen så langt har gitt oss noen flotte innsikter og jeg ser frem til den kompetansehevingen og profesjonaliseringen dette gir vår organisasjon. Dette gir oss muligheter til å bli enda mer konkurransedyktige i vårt produksjonsapparat. Og vi kan levere enda mer smidige logistikkløsninger og økt leveringspresisjon – til beste for våre kunder, fortsetter Gulliksen.


Takler komplekse problemstillinger

Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment AS, forteller at deres teknologi opprinnelig ble utviklet for å kunne takle komplekse problemstillinger og hurtige skifter hos grossister og distributører.

– Stadig flere av kundene våre har nå komplekse distribusjons- og produksjonsnettverk og kan dra nytte av at Blue Ridge-løsningene fanger opp planleggingsbehovet i alle deler av organisasjonen gjennom vår integrerte S&OP og Supply Chain Planning-plattform. Som Bjørnar Gulliksen observerer, går dette raskt og smertefritt og utløser ofte store gevinster, sier Rosmo, som ser frem til å hjelpe flere aktører også innen byggevarebransjen.

Isola

Isola er en betydelig norsk produsent og leverandør av byggevarer. Selskapets visjon er å være førstevalget når det skal bygges fuktsikkert og energieffektivt, og gjennom sterke merkenavn leverer Isola produkter og innovative systemer til tak, vegg, gulv og grunn.

Konsernet har fabrikker i Eidanger, på Notodden, Røros og på to lokasjoner i Tsjekkia. Hovedkontoret ligger i Porsgrunn kommune. Omsetningen er totalt ca. 950 millioner kroner og antall årsverk er 380.

Isola har en landsdekkende distribusjon i Norge og en betydelig eksportandel i Norden og på kontinentet. Konsernet har de senere årene gjort store investeringer som skal sikre videre vekst og utvikling.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078