23948sdkhjf

Fristads insourcer og automatiserer logistikken

Rask vekst med økte krav til korte ledetider og en effektiv vareflyt gjør at yrkesklær-leverandøren Fristads insourcer logistikken sin og investerer i AutoStore.

Det nye logistikkanlegget blir på ca. 22.000 kvadratmeter og skal blant annet romme et AutoStore-anlegg, et banesystem, et manuelt pallelager og en avdeling for hengende klær.

Fristads er Sveriges ledende varemerke for arbeidsklær og en del av Fristads Kansas Group, Europas største leverandør av yrkes- og profilklær. Til sommeren flytter Fristads lagerlogistikk, og konsernets hovedkontor til et nytt bygg i Viared utenfor Borås. Logistikkanlegget er utformet av Swisslog i tett samarbeid med Fristads. Det bygges og eies av selskapet Charmilla som utvikler og eier logistikkanlegg i Borås og omegn.

AutoStore med 105.000 kasser

I det nye bygget vil lagerholdet, inklusive plukking og pakking foregå i Fristads´ egen regi, noe som tidligere var outsourcet.

Det nye logistikkanlegget blir på ca. 22.000 kvadratmeter og skal romme et AutoStore-anlegg med 105.000 kasser, et transportbanesystem, et manuelt pallelager, en avdeling for hengende klær og en avdeling for tilleggstjenester som tilpasninger, broderinger, logotyper m.m. Alt dette inngår i automasjonsløsningen og hele prosessen fra godsmottak til utlevering skal håndteres av Swisslogs WMS SynQ.

– Ved å insource og automatisere vil vi øke kontrollen over leveringsflyten, kutte i ledetidene og redusere logistikkostnadene. Anlegget er en offensiv satsing som betyr mye for vår fortsatte vekst, sier Anders Hülse, adm.direktør i Fristads.

Fristads

Fristads er Sveriges ledende varemerke for arbeidsklær og en del av Fristads Kansas Group, Europas største leverandør av yrkes- og profilklær.
Konsernet har virksomheter i mer enn 20 land og har to egne produksjonsanlegg. Fristads Kansas Group omsetter for cirka 400 millioner euro og har cirka 1.600 medarbeidere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094