23948sdkhjf

Offentlig transport:: PostNord under EUs lupe i Sverige og Danmark

PostNord får spørsmål om offentlige midler i privat konkurranse.

Her hjemme er det PostenBring som har fått tyn, se linker.

I våre naboland er det PostNord som får spørsmål om offentlige midler i privat konkurranse.

Begge konsern sliter tungt med lønnsomheten.

I følge Lastbilmagasinet lastbil.dk har EUs «konkurranseminister» Margrethe Vestager nå begynt å stille spørsmål til regjeringene i Sverige og Danmark om det er slik at statlig tilskudd kan skade private konkurrenter.

I følge Dansk Transport og Logistikk (DTL) skyldes interessen deres henvendelse til Brussel i slutten av februar.

- Uanset, hvad underskuddet måtte være for den danske del af PostNord, så lever problemet bag ved konstruktionen i bedste velgående. Der er reel risiko for, at tilførsel af offentlige midler vil påvirke konkurrencen negativt for de private vognmænd, der er i konkurrence med PostNord, uttaler adm. dir. Erik Østergaard i DTL.

Som i de fleste land går volumet av vanlig post kraftig tilbake, mens netthandel og logistikk øker. I følge Østergaard stammer hele 75 prosent av omsetningen i PostNord fra eCommerce & Logistics.

DTL har tatt opp problematikken også i regi av det nordiske samarbeidet mellom lastebileierorganisasjoner, hvo NLF er involvert.

- Der er bred enighed om, at vores stående krav om fair konkurrencevilkår på transportmarkedet også gælder, når statslige virksomheder begynder at konkurrere med private for skatteborgernes penge, avslutter Erik Østergaard.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.086