23948sdkhjf

Wirtgen Group og Deere & Co:: Sikter seg inn på enda større vekst

Deere & Co forventer 29 prosent økning i salg av maskiner - mye på grunn av kjøpet av Wirtgen Group

Wirtgen Group ble kjøpt opp av John Deere (Deere & Co) i slutten av 2017. I våres ble Wirtgens fest "Close to our Customers" for første gang arrangert etter at Wirtgen offisielt ble en del av det amerikanske kjempeselskapet den 1. desember.

John Deeres vekst har i hovedsak bestått av organisk vekst, dette er det største oppkjøpet selskapets 122 år lange historie.

Etter første kvartal økte salget med 23 prosent, men tapte 535 millioner dollar netto på grunn av skattereform i USA.

Wirtgen-hjelp

I andre kvartal økte maskinsalget globalt med 34 prosent, regnet for de seks første månedene er økningen på 31 prosent. I USA og Canada økte med 27 prosent i andre kvartal. Wirtgens andel av denne veksten er 5 prosent ifølge newswire. Utenfor USA og Canada økte salget med 45 prosent i andre kvartal, hvor Wirtgen tilskrives 23 av prosentene.

Nå forventer selskapet en økning på 29 prosent i salg av maskiner i 2018, mye hjulpet av Wirtgen-kjøpet.

Ingen endringer..nesten

Wirtgen Groups nye CEO, Domenic G. Ruccolo mener de er en perfekt match med ingen overlappende produkter.

- Wirtgen Group er markedsledende takket være flinke ansatte som brenner for det de holder på med, forklarete han under pressekonferansen på Vögele-fabrikken.

- Alt handler om mobilitet, vei og infrastruktur i alle land, i alt 8200 ansatte skal drive videre med den samme lidenskapen, supplerte han.

Etter 28 år i John Deere startet han som CEO for Wirtgen Group i desember og erstattet da brødrene Wirtgen som, etter hva AnleggsMagasinet har forstått, er de eneste som har forlatt selskapet etter oppkjøpet. I alt seks personer har gått inn i organisasjonen fra John Deere.

Wirtgen Group gjør det godt for tiden, de solgte for tre milliarder euro i 2017 og fabrikkene går bokstavelig talt varme, med et svært godt marked i Europa og Asia.

Ingen Re-branding

Wirtgen Group skal være en del av John Deeres Construction & Forrestry divisjon, men selskapet forblir uendret og det er ingen planer om re-branding.

På spørsmål om det blir endringer for Wirtgen under Bauma 2019, svarer Dominic slik:

- Det blir det største Wirtgen-standet noensinne, men en John Deere-komponent, mer sier jeg ikke. Det er bare å booke billetter.

EU-comeback?

Men på spørsmål om John Deere ser for seg et comeback i Europa, er svaret litt mer ullent.

– Det er ingen planer om dette, men nå har vi jo en fot innenfor, svarte han. – Men Europa er ikke ett land, det er mange forskjellige markeder, og det er komplisert, men tiden vil vise. – Wirtgen-kjøpet var et godt første steg, kommenterer han.

Han gjør også et poeng av at Wirtgen Group er et globalt selskap, det har ikke John Deeres anleggsdivisjon vært før nå.

For 2018 er det beregnet en salgsøkning på 29 prosent, hvor Wirtgen vil utgjøre 12 prosent. John Deere Construction & Forrestry opplevde en vekst på 80 prosent i 2017, 56 av de prosentene kan tilskrives Wirtgen og to av prosentene kan tilskrives valuta.

Store investeringer:

Wirtgen: Fabrikken i Windhagen bygges ut for 90 millioner euro og øker produksjonskapasiteten.

Vögele: Fabrikken utenfor Mannheim har bygd ut for 34 mill euro som følge av en markant økning i bestillinger i 2017. Ny dispatch hall og ny assembly hall skal stå ferdig i 2020. Vögele-produksjonen gikk opp 40 prosent i 2017 og nådde 3050 utleggere.

Hamm: Nytt logistikksenter og økt produkt kapasitet til 30 mill euro. Investeringen som blir den største i Hamms 140 års historie blir ferdig i 2018. Da blir kapasiteten på utrolige 12.000 valser i året.

Kleemann: Opplever en 50 prosents økning i produksjonskapasiteten takket være en investering på 50 millioner euro. Benninghoven: Bygger helt ny fabrikk i Wittlich som erstatter to fabrikker som til nå har produsert asfaltverkene. Investeringen er på 130 millioner euro og produksjonen skal startes i sommer.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094