23948sdkhjf

Vlantana Norge har innrømmet feil i timelistene

Denne uken har det konkursrammede datterselskapet til det litauiske Vlantana innrømmet at timelistene ikke er ført riktig. Om det er gjort med hensikt eller uvitenhet gjenstår å se.

TRANSPORTKRIM:
Mandag denne uken startet erstatningssøksmålet der 52 sjåfører krever 16 millioner kroner av Vlantana Norge AS i Øvre Romerike tingrett.

I løpet av den første uken har Vlantana Norge innrømmet at den reelle arbeidstiden til sjåførene ikke gjenspeiler seg i timelistene. Advokat for Vlantana Norge, Sandra Latotinaite, sa i tingretten at de saksøkte er enig i at det foreligger feil i de digitale timelistene.

PS: Rettssaken har på grunn av sykdom ikke blitt gjennomført onsdag til fredag. Planen er å starte opp igjen mandag.

Opphever taushetsplikten

Vlantana Norge har tidligere sagt nei til at Skatteetaten skal få snakke fritt i rettssaken. NLF som følger rettssaken tett, skriver på lastebil.no at tingrettsdommer Hans Christian Koss gjorde det klart at det ikke ville bli aktuelt å avskjære et vitne som kunne belyse saken ytterligere. Deretter gikk advokat Latotinaite med på å oppheve taushetsplikten i Skatteetaten.

Organisert og systematisk underbetaling

Lastebil.no skriver videre at diskusjonen videre de neste dagene og ukene vil handle om hvorvidt feilene som er påvist i timelistene er påført med hensikt, eller av uvitenhet. Vlantana Norges argumentasjon vil peke på det siste. Men da må de samtidig sannsynliggjøre at konklusjonene fra både forlikssaken fra 2019, hvor Latotinaite selv førte bevis mot Vlantana Norge, Arbeidstilsynet, Statens vegvesen og Skatteetaten er feil. Samtlige av disse peker på organisert og systematisk profittmotivert underbetaling.

Sjåførene, som i gjennomsnitt krever rundt 300000 kroner hver, representeres av advokatbyrået Andersen & Bache-Wiig. Samlet erstatningssum på det sivile søksmålet fra de 52 tidligere ansatte sjåførene er over 16 millioner kroner.

Kilde: Lastebil.no

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.061