23948sdkhjf

HMK Bilcon-direktør: - 2020 kunne vært mye verre

Danske HMK Bilcon skaper rullende kunstverk av metall. Du ser dem daglig på norske veier. På 2020-resultatene ligger både likviditet, avkastning og soliditet høyt oppe i det grønne feltet.

RESULTATER 2020:

Den 11. september 2020 fylte danske HMK Bilcon 125 år. Jubileumsåret ble likevel ikke helt som selskapet hadde håpet. Vi vet alle hvorfor: Koronapandemien.

Med et overskudd før skatt på 1,2 millioner kroner ble det likevel regnskapsmessig helt ok. Tankvognprodusenten betegner resultatet som tilfredsstillende - ja faktisk jubler helegjengen på dette bildet :)

Underliggende drift stabil 

Administrerende direktør Peter Jensby forklarer at 2020-resultatet kunne ha vært mye verre, da det har vært store utfordringer med forsinkede lastbilchassiser, hjemsendelse av medarbeidere og nedstengning av Nordjylland for å nevne noe.

Dette har krevd daglig omorganisering av produksjonen. Likeveler er ikke alt mørkt. Blant annet har antall ansatte gått opp fra 86 til nå 88, hvorav 12 er lærlinger. Og virksomheten arbeider fortsatt med en omfattende digitalisering og automatisering.

- Vår nye IOT-løsning ble lansert og er gått over all forventning – kundene setter svært stor pris på det nye IOT-produktet, som også har et internasjonalt salgspotensiale, da vi nå kan tilby online support døgnet rundt hele året globalt.

Og som planlagt ble vi ISO-14001 miljøsertifisert i 2020. Vi har fulgt salgsplanene for de nye produktene, og vi selger flere solcelleløsninger for eksempel til Forsvarets drivstoffcontainere, forteller han i en pressemelding.

 Utvikling, salg og vekst 

Jensby tror også 2021 blir bedre grunnet større salg av de nye produktene. Det forutsetter at koronaviruset kan holdes utenfor fabrikken.

- Utviklingen av nye produkter er gått svært godt, salget går mye bedre, og standardiseringen er kommet opp på ønsket nivå. Det betyr også at det nå blir det enda enklere å automatisere og/eller outsource deler av vår produksjon. Dermed kan vi bedre skalere vår forretning og drive våre utgifter enda litt lenger ned, som er helt nødvendig, sier Peter Jensby.

Både ordreboka og pipelinen er for tiden er rekordstor for HMK Bilcon, og er nå fordelt på flere produkter og geografiske markeder enn tidligere. Det kan bety internasjonal vekst fremover.

Hvem og hva er HMK Bilcon?

Dette norgeskjære danske selskapet med 125 års historie skaper de vakreste former av metall. Resultatene ruller i dag i hopetall på norske veier, og vi kan trygt anta at norske bilister ser HMK Bilcon produkter daglig. Tankbilene ruller med logoene til de mest kjente varemerkene vi har her i landet

.

For den norske påbyggerindustrien er de milde danskene en hard konkurrent. For små og store norske transportsbedrifter er de dyktige danskene ofte et kjærkomment påskudd for en tur sørover for å hente nytt materiell.

Den meget trivelige bedriften Nils Heggem AS på bildet over er en av mange som er oppført som referanse for HMK Bilcon.

På vår søsterportal Tungt er HMK Bilcon og deres produkter omtalt jevnlig siden årtusenskiftet – også da selskapet for få år siden var tekniske konkurs, men ble reddet i siste liten. Og i dag kjører altså 125-åringen med gassen i bånn:

Noen eksempler:

2001: Statoil Norge kjøper transporttjenester for mellom 200 og 220 millioner kroner pr. år, så det er klart at selskapet er svært opptatt av å gjøre transportene så rasjonelle som mulig. Påbygget er levert av Skandinavias største tankpåbygger - HMK Bilcon.

2013: Bilcon godt representert på transportmessen på Gardermoen

2015: Nytt vogntog til Nilsen og Kokkersvold

2017: HMK Bilcon er konkurs – og HMK Bilcon er reddet

Kilde: HMK Bilcon, Tungt, Proff

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094