23948sdkhjf

Norbygg i Skien konkurs – det holdt ikke å være bygget på kvalitet og tillit

Etter 26 års drift – hvorav tre av dem som gasellebedrift – var det slutt for Norbygg AS i Skien som slo seg konkurs den 19. mai.

Norbygg AS i Skien var ifølge selskapets nettside en allsidig byggentreprenør med Grenland som primærområde og som tilbød alle tjenester innenfor virksomhetsområdet, fra prosjektutvikling til bygging og salg.

Selskapet ble registrert i 1995 av Roar Lauritzen og Øystein Bøen som også eide det med henholdsvis 52 og 48 prosent.

Det hevdet å være bygget på kvalitet og tillit, og fremhevet på nettsidene sine at det alltid hadde lagt vekt på profesjonalitet og høy kvalitet i alle ledd, samt en effektiv og nøktern drift. Det resulterte blant annet i at Norbygg i Skien både i 2001, 2002 og 2003 ble kåret som en gasellebedrift av Dagens Næringsliv.

De siste årene gikk det imidlertid dårligere, hvor driftsresultatet annet hvert år gikk i minus. I det sist offentliggjorte regnskapet for 2019 omsatte selskapet ifølge proff.no for 25,5 millioner kroner og hadde et driftsresultat på minus 1,7 millioner kroner.

– Det er ikke lenger forsvarlig å opprettholde driften på grunn av sviktende omsetning samt dårligere marginer på prosjekter vi har hatt den siste tiden dessverre. Det er vemodig å måtte avvikle Norbygg etter 26 års drift, uttaler daglig leder Øystein Bøen til ta.no.

Opphav og kilder: ta.no, proff.no, Brønnøysundregistrene

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093