23948sdkhjf

Harstadpakken: Kun to leverandører ønsker å bygge det største enkeltprosjektet

Statens vegvesen håpet på større konkurranse om denne storjobben. Nå står det en lokal søker mot fra nord mot en entreprenør fra sør.

Kun to leverandører har søkt om å bli godkjent for konkurransen om å bygge delprosjekt S1 Kanebogen – Margrethe Jørgensens veg i Harstadpakken.

Prosjektet er en del av Harstadpakken som er et fellesprosjekt mellom Harstad kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen. Anbudskonkurranse ble utlyst etter at stortinget besluttet tilleggsfinansiering gjennom Prop. 204S 15 juni i år.

Dette er søkerne:
Harstad Maskin AS
Anlegg Øst Entreprenør AS

–  Vi hadde nok ønsket oss, og håpet på, en større konkurranse om denne jobben. Størrelsen burde passe godt til både store og mellomstore entreprenører, og også lokale aktører. Dette er en type jobb som viser at Statens vegvesen tilbyr noe for enhver smak i markedet. Men nå satser vi på at begge tilbyderne tilfredsstiller kvalifikasjonskravene og blir med videre avslutter Geir Hartz Jørgensen, prosjektleder i Bypakke Harstad.

Begrenser deltakelse

Dette prosjektet har særlige utfordringer med tanke på gjennomføring og trafikkavvikling da vi bygger nært byen. Årsdøgntrafikken (Gjennomsnittlig trafikkmengde målt per døgn over et år, ÅDT) er ca. 17500.

– Av denne grunn har vi valgt en konkurranseform med prekvalifisering og etterfølgende forhandlinger. I utvelgelsen vil vi vurdere tilbyderne ut fra pris, og hvordan de skal gjennomføre utbyggingen og ivareta arbeidet med helse miljø og sikkerhet (HMS).  Beste kombinasjon av pris og kvalitet blir tildelt kontrakt. Vi har valgt denne modellen for å kunne gjennomføre en god tilbudsprosess med høy kvalitet, forklarer Geir Hartz Jørgensen, prosjektleder i Bypakke Harstad.

Statens vegvesen tar sikte på kontraktsignering tidlig i i 2022, og byggestart i første halvår 2022.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.098