23948sdkhjf

Stadig flere elektriske lastebiler på veiene - Optimera sier de er først med elektriske kranbiler

Tempoet i overgangen fra diesel til andre drivstoff er ikke helt lett å holde kontroll på, men det er stadig noen som er først ute. Optimera altså med to kranbiler.

TUNGT OG FOSSILFRITT: Fra oktober vil Optimera være på veien med to elektriske kranbiler for vareleveranser i Oslo-området. Det opplyser byggevareaktøren i en pressemelding i dag.

Med støtte fra Enova til samarbeidspartneren Østkran AS tar Optimera byggevarebransjens første, elektriske skritt innenfor tung logistikk.

19-tonnmeter og 15 mil

Bilene er Volvo FE Electric, 3-akslet med 19 tonnmeter kran og kjørerekkevidde på 15 mil. Motorene presterer 400 kilowatt og 850 newtonmeter med fire 600V batterier som sørger for totalt 266 kWh kapasitet. Lading går på 150 kWh DC (likestrøm) hurtiglading.

– Proffkundene våre møter ufravikelige miljøkrav også innenfor transport. Vår visjon er at de skal kunne konsentrere seg om byggingen og la Optimera ta seg av resten. Som Norges største byggevareaktør ønsker vi å gå foran og sikre at våre kunder er i stand til å møte fremtidige miljøkrav, sier logistikkdirektør Gard Erik Dahl i Optimera.

Stadig flere, men hvor mange?

Spesielt rundt omkring i Oslo ser man stadig flere elektriske lastebiler, distribusjon, containerlift og nå også kranbil.

Men hvor mange er egentlig registret på skilter i år? Opplysningsrådet for Veitrafikken har svaret. Mot normalt biler over 16 tonn, har vi denne gang tatt ut listen for alle over 6 tonn - gjeder biler registrert fra 1.1 første til 30.9:

Dette er årets elektriske lastebiler: Volvo i topp, fulgt av Scania. Merk at alle biler i vektklasse 6 til 16 tonn er de åtte fra Fuso.

Og selvsagt finnes det elbusser i fleng. Men denne jeg fotograferte i går med personalisert registreringsskilt var jo litt ekstra morsom - kanskje finnes det tre andre slike hos Obs Bygg?

Kilde: Optimera, OFV, Tungt

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094