23948sdkhjf

Liebherr-gruppen: Har aldri før mottatt så mange ordre på et halvår

Det familiedrevne selskapet Liebherr Group melder om en markant økning i omsetning, ordre og økende investeringer etter første halvår.

Liebherr-gruppen forventer at den gode trenden vil vare ut året. Med en omsetning på 5,6 milliarder Euro ved utgangen av juni, har de første seks månedene av 2021 vært veldig gode, ifølge selskapet selv.

En økning i omsetning på 663 millioner Euro eller 13,4 prosent sammenlignet med samme periode i 2020, er fasit så langt, meldes det.

16 prosent opp

Fortjenesten i segmentene masseforflytningsmaskiner, materialhåndteringsmaskiner, fundamenteringsmaskiner, mobil- og beltekraner, tårnkraner, betongteknologi og gruveprodukter økte med 16 prosent til sammen.

I Liebherrs andre segmenter (maritime kraner, luftfart og transportsystemer, gir-teknologi og automasjonssystemer, kjøling og frys i tillegg til komponenter og hotell), økte fortjenesten med over 7 prosent.

I første halvdel av 2021 skiftet fordelingen av omsetning til fordel for europeiske og amerikanske markeder. Pandemi-effekten merkes fortsatt i Asia, Afrika og Midt-Østen.

Ordre-rekord

Ordreinntakene forbedret seg i samtlige segmenter, melder Liebherr som aldri har mottat så mange ordre i løpet av et halvt år.

Forventer rekordår

På bakgrunn av den positive utviklingen i etterspørselen i første halvdel av 2021, forventer Liebherr å oppnå den nest høyeste omsetningen i selskapets historie etter året er omme.

Utfordringene ut året blir summert opp som mulige forandringer i makroøkonomiske forhold, underleverandører og restriksjoner som følge av den fortsatte pandemien.

Opphav: Liebherr Group

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Stor driftskontrakt på anbud: Hvem vil ha Sunnmøre og Indre Romsdal fra september 2023?
DAF CF 340 i test i TransportMagasinet "Etter noen mil"
E6 i Badderen får ny bru - en midlertidig sådan
Dansk transportbransje ber om to milliarder kroner til elektriske lastebiler
Volvo CE: Tara under testing
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.125