23948sdkhjf

Jimmy Bengtsson i Veidekke: - Entreprenørmarkedet tilbake på sporet fra før covid-19

Veidekke omsatte for 9,3 milliarder norske kroner i tredje kvartal. Resultatet før skatt var 530 millioner og margin på 5,7 prosent.

TUNGE RESULTATER: – Veidekke styrker resultatet i kvartalet på stabil omsetning, og det er infrastrukturvirksomhetene som utmerker seg blant jevnt over gode resultater, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Omsetningen i kvartalet utgjorde 9,3 milliarder norske kroner, mot 9,5 milliarder i tredje kvartal i fjor. Resultatet før skatt i tredje kvartal var 530 millioner, mot 505 millioner i tredje kvartal i fjor. 

Veidekke havnet i 2020 som nummer 1 på denne listen: Bygg- og anlegg: De 10 største i 2020


Bilde over: Jimmy Bengtsson, konsernsjef. Foto: Veidekke

Resultatøkningen fra fjoråret kom i Infrastruktur i Norge og Infrastruktur i Sverige. Samlet resultatmargin økte til 5,7 %, fra 5,3 % i tredje kvartal 2020. Alle virksomhetsområdene styrket lønnsomheten fra fjoråret, med unntak av den svenske byggvirksomheten, som hadde et svakt kvartal.

– I året som er gått siden tredje kvartal i fjor, har vi økt resultatet med rundt NOK 200 millioner. Marginen er hevet til 3,6 %, og vi er på rett spor for å nå lønnsomhetsmålene våre. Potensialet på lønnsomhetssiden er fremdeles stort, og med en solid kontantbeholdning er vi godt rustet for investering i videre vekst, sier Bengtsson.

Rekord i ordrereserve

– Entreprenørmarkedet ser nå ut til å være tilbake på sporet fra før covid-19-pandemien. Veidekkes ordrereserve passerer for første gang NOK 40 milliarder, etter flere nye større bygg- og anleggsordrer i Oslo og på Østlandet. Selv om kraftig prisstigning på blant annet tre og armering fremdeles er en utfordring for bransjen, mener vi at de fleste leveranse¬utfordringene vil være forbigående og avta over tid, sier Bengtsson.

Ordreinngangen i kvartalet utgjorde NOK 8,4 milliarder, mot NOK 6,4 milliarder i tredje kvartal i fjor. Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven NOK 40,0 milliarder, mot NOK 37,7 milliarder for et år siden. Ordrereserven økte innenfor markedssegmentene offentlige yrkesbygg og annen anleggsvirksomhet, mens andelene i segmentene samferdsel, private yrkesbygg og boliger avtok. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene. 

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11