23948sdkhjf

Cordel inngår samarbeid med ABAX: Bedre sporing øker effektiviteten og fortjenesten

Cordel Norge har inngått samarbeid med ABAX om levering av sporingsløsninger på det norske markedet. Ifølge ABAX vil kundene til begge selskaper kunne kombinere det beste fra to verdener innen sporing spesielt tilrettelagt for håndverkere.

Integrasjonen skal gi kundene muligheten til å sammenstille data på tvers av plattformene, noe som vil øke effektiviteten og fortjenesten i en konkurranseutsatt bransje.

 

Datapunktene fra integrasjonen vil blant annet oppgi antall kjørte kilometer, sporing av føreradferd og posisjonene til alle bedriftens biler i kartet i henhold til GDPR. Ved bruk av tjenesten til det fulle, vil bedriftene kunne redusere drivstofforbruket, redusere slitasje på bilen, øke sikkerheten blant sjåførene og gjøre gode rutevalg på vei ut til kunde, hevder ABAX i en pressemelding.

Cordel Norge leverer et skybasert fagsystem tilrettelagt for håndverkere, entreprenører og faghandel. Selskapet er en del av SmartCraft-gruppen som er en ledende aktør i Norden med 11.000 kunder.

Med over 41.000 kunder er ABAX, med hovedkontor i Larvik, på sin side det nest største telematikkselskapet i Europa med egenutviklet soft- og hardware. I 2020 kjøpte ABAX svenske Automile, med mål om danne et ledende nordisk SaaS-selskap som leverandør av telematikk og IoT-tjenester med over 350.000 abonnement i Europa og USA. Året før hadde Cordel innledet et samarbeid med Automile og den nylig inngåtte avtalen mellom ABAX og Cordel oppgis derfor å være en naturlig utvidelse av samarbeidet.

Integrasjonen mellom Cordel og Automile skal opprettholdes og vil eksistere sammen med integrasjonen mot ABAX, heter det i pressemeldingen.

Cordel kan tilby to gode alternativer

Bjørn Kristian Bentzen (bildet), daglig leder i Cordel Norge, viser til at ABAX lenge har vært en ledende aktør i sitt marked.

– Da de gikk sammen med vår allerede gode partner Automile var vi raske med at vårt samarbeid måtte utvides til å gjelde ABAX også. Vi kan nå tilby to gode alternativer til markedet. ABAX som samarbeidspartner har gode og stabile produkter og tjenester som er ideelle mot vår kundegruppe, sier Bentzen.

Integrasjonen ligger allerede klar på nettsidene til ABAX, og programmeringsgrensesnittet (API-et) skal være enkelt å koble til ABAX-kontoen. Kundene vil med dette samle flere datakilder i en og samme plattform, noe som er tidsbesparende.

Gir håndverkere bedre oversikt

– Vi er glade for å ha Cordel Norge med på laget, og kan med dette tilby en enda bedre tjeneste til en av våre største kundegrupper som er håndverkere, forteller Bjørn Brustad (bildet), Commercial Integration Manager i ABAX. – Cordel er et markedsledende fagsystem innen kalkulasjon og prosjektstyring ut mot håndverkere, som utgjør en betydelig andel av vår kundegruppe. Kombinert med kjørebok fra ABAX vil kundene få enda bedre oversikt over sine prosjekter, hele veien fra tilbud til faktura, fortsetter Brustad.

Åpent API – klar strategi om å gi felles kunder merverdi

– Vi er i en tid der API-er ikke bare tillater virksomheter å utvikle og skalere raskere, men API-er er også en driver for strategiske og forretningsmessige mål gjennom integrasjoner og bruk av tredjepartstjenester for felles verdiskapning, sier Brustad, som legger til at de med deres åpne API har gjort det enkelt for partnere som for eksempel Cordel å la kundene dra nytte av dataene produsert i ABAX i kompletterende løsninger.

– Dette samarbeidet er nok et bevis på at vår strategi om å gi felles kunder merverdi ved å kunne automatisere dataflyt og bygge egne økosystemer er veien å gå, avslutter Brustad.

Kilde: ABAX

KLIKK for alle artikler i Smartlogistikk og systemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078