23948sdkhjf

Rekordhøyt salg av mobile roboter

Til tross for både komponentmangel og koronarestriksjoner økte danske MiR omsetningen i fjor med hele 42 prosent.

MiR befester sin posisjon som en av verdens ledende leverandører av autonome mobile roboter (AMR).

MiR (Mobile Industrial Robots A/S) fikk en rekordmåned i desember med salg av nesten 300 roboter, noe som er flere enn noen gang før. Samlet økte Odenseselskapet omsetningen med 42 prosent sammenlignet med 2020, som først og fremst bestod av salg til eksportmarkedene, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Til tross for generell mangel på komponenter, oppnådde vi betydelig vekst i fjor. I tillegg går vi inn i 2022 med mye i ordreboken og høye forventninger til fortsatt vekst, sier adm. direktør Søren E. Nielsen.

Veksten gjør at medarbeiderstaben på 300 vil vokse med 50, hovedsakelig ved hovedkontoret i Odense. På sikt vil det bli flyttet til den kommende Cobot Hub som skal bygges i samarbeid med Universal Robots, en av robotindustriens andre tungvektere.

Les også: MiR og Logitrans går sammen for å utvikle autonome palletrucker

Sterke i produksjon – vekst i logistikkbransjen

Helt siden MiR lanserte sin første robot i 2015 har produktene hatt et sterkt fotfeste innenfor bil- og elektronikkindustrien, med Toyota som den største kunden i fjor. I tillegg opplever MiR at det er et voksende marked for optimalisering og automatisering av interntransport innen både logistikksektoren og i andre bransjer. Dette forklares blant annet med produsentens nye robotmodeller MiR600 og MiR1350 kan kjøre i flere miljøer og transportere tyngre gjenstander. Likeledes MiR250 Hook, en AMR-løsning som spesielt logistikksektoren har ventet på for effektiv transport av sine mange transportvogner.

Kilde: MiR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094