23948sdkhjf

Camilla fra Ålesund: - Jeg gikk glisende ut og satte meg i bilen

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Kran har alltid sett spennende ut”

  • Sjåfør: Camilla Sørheim
  • Bosted: Ålesund
  • Kjører: Ålesund og omegn
  • Bil: Volvo FH 520 med dual clutch 2016-modell, med palfinger 65002 sh kran som har rekkevidde på 30 meter og løfter 450 kilo på 30 meter. Kjører også en Scania P320 liftbil 2021-modell.
  • Transporterer: Med kranbilen er det byggemateriale, stål, containere med mer. Får også egne kranoppdrag der varer skal flyttes på, opp/ned fra høye bygg, hjelp ved husbygging, kraning av redningsflåter og ellers alt mulig annet. På liftbilen kjører hun avfallscontainere, med alt i fra tau, papp, stål, tre, restavfall med mer.
  • Camilla er ganske ny i gamet. Hun startet på lastebilsertifikatet i oktober 2021, var ferdig med C i desember og YSK nå i februar. Hengerlappen og kranførerbeviset er også rett rundt hjørnet. Hun har fått opplæring i kran, litt krok og liftbil samtidig som dette.
  • Hun jobber for Container Consult som har seks liftbiler og fem krokbiler, og Peder Naalsund kran som har fire kranbiler. Det er samme eiere på de to firmaene. Firmaet eier også CC tank som har en semi og to lastebiler med henger.
  • Instagram: @truckermilla

"Jeg har alltid hatt en stor interesse for biler og bilskruing, og har tenkt at det hadde vært skikkelig kult og gøy å kjøre lastebil. Men jeg turde aldri ta det steget når jeg var yngre. Når muligheten kom nå, hoppet jeg i det med godt mot og tenkte at nå skal jeg realisere den lille drømmen.

Jeg elsker utfordringer, og følelsen av å sitte bak rattet på første kjøretime var skremmende, og fylte kroppen med en slags gledesadrenalin. Da visste jeg med en gang at dette var riktig og at dette ville bli knallbra.

Samtidig bestemte jeg meg for at jeg ville lære å håndtere kran, lift og krok også. Kran har alltid sett spennende ut, og etter at jeg fikk prøve det første gang med Naalsund Kran i Aalesund var jeg solgt. Liftbil og krokbil gir også mange utfordringer, og er svært gøy. Læringskurven er bratt, og utfordringene vi møter i en arbeidshverdag er store. Jeg elsker dette!

En spesiell opplevelse jeg hadde var når jeg følte stor mestring av kraningen jeg holdt på med, og plutselig stod der og flyttet varer uten å få veiledning på hva jeg skulle gjøre. Den følelsen var magisk og ga meg en ekstra iver på at det er dette vil jeg holde på med.

En annen spesiell opplevelse var min første dag på egenhånd. Det var kriblinger i magen, og jeg var veldig spent på hvordan dagen skulle bli. Jeg gikk glisende ut og satte meg i bilen, og gjorde klart til dagens første oppdrag.

Jeg fikk en tom container opp på planet og kjørte avgårde. Første oppdrag var å hente en full container med dekk, sette fra meg en ny, og tømme den jeg tok med. Det var litt trangt, men jeg klarte å lirke og lure litt og følelsen av å mestre dette var fantastisk. Tømmingen gikk også bra, selv med vestlandsvind og snø som fløy rundt meg.

Resten av dagen gikk unna på ett blunk, og jeg gikk hentet fem containere til. Pulsen var nok litt høy gjennom hele dagen, men heldigvis gikk alt kjempebra. Utfordringene som dukket opp klarte jeg å løse. Gode kolleger hjalp meg med tips og råd underveis når jeg ringte å spurte. Første dag var fantastisk, og jeg satt igjen med en god følelse. Det gjorde meg klar forr mange flere dager som dette.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg å kjenne på friheten og selvstendigheten det gir. Jeg elsker jo som sagt utfordringer, så det er også viktig for meg med en variert hverdag, som byr på nye utfordringer. Dette er noe jeg vet jeg vil få mye av, siden jeg blir en liten potet som skal kunne trå til der det trengs.

Hyggelige og gode kollegaer er også kjempeviktig for meg, og trygghet og stabilitet på arbeidsplassen. Sist men ikke minst, synest jeg det er svært viktig å kunne gi ett smil til alle man møter. Det er noe som gir meg en ekstra glede i hverdagen.

Fritiden min tilbringer jeg i lag med mine to gutter på snart to og fem år. Utenom det er jeg veldig glad i friluftslivet, små byggeprosjekter, sy klær og tilbringe tid sammen med venner.

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094