23948sdkhjf

Skanska og Veidekke: Opphever forbud mot bruk av Grade 100 løftekjetting

Veidekke og Skanska innførte i oktober et midlertidig forbud for bruk av Grade 100 løftekjetting i alle deres prosjekter. Bakgrunnen for beslutningen var hendelser hvor denne type kjetting hadde røket under bruk ved belastninger som var mindre enn det de var dimensjonert for.

Skanska og Veidekke understreker at det midlertidige forbudet ble innført for å forebygge nye hendelser som en naturlig følge av sikkerhetstenkningen i begge selskapene. De søkte derfor bistand fra KranTeknisk Forening (KTF) for å samle informasjon som kunne bidra til å klargjøre om Grade 100 kjetting er et produkt som egner seg for bruk i norsk bygg- og anleggsbransje.

KTFs rapport er basert på faktagrunnlag og utførte tester. Den konkluderer med at det ikke er grunnlag for å fraråde bruk av Grade 100 kjetting i bygg og anlegg.

Rapporten beskriver videre at løfteredskap i bygg og anlegg som er i bruk over tid vil få slitasje og bære preg av den bruk det har vært utsatt for. Det anbefales derfor at bransjen fokuserer mer på riktig bruk og oppbevaring for å unngå skader, samt bedre førbrukskontroll for å ta ut utstyr med feil og skader. Skanska og Veidekke vil følge opp tiltak for å forbedre rutiner som beskriver oppbevaring, behandling og førbrukskontroll av kjettingredskaper.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109