23948sdkhjf

Persson Seminar 6. april: Fokus på forsyningskjeder og økonomistyring

Onsdag 6. april arrangerer Handelshøyskolen BI og Logma «Persson Seminar 2022». Årets tema er: Forsyningskjeder og økonomistyring – hva måler vi, hvorfor og hvordan?

Helt siden starten for ti år har Persson Seminar vært en viktig møteplass mellom akademikere og praktikere over et tidsaktuelt tema innenfor Supply Chain Management. Årets seminar streames på Zoom og det er gratis deltakelse for alle.

I invitasjonen til årets seminar viser arrangørene til at vi står i en tid med store endringer, med nye krav til bærekraft, åpenhet, risiko og digital utvikling. Endrede risikobilder gjør at regnestykket for å flagge virksomhet ut av landet (offshoring) stilles i et nytt lys. Digital utvikling gir så mange muligheter at mengden data gjør at informasjonen blir krevende å få frem. Forsyningskjedenes perspektiv utvides til å inkludere ambisiøse mål innenfor bærekraft. Når landskapet så til de grader er i endring, hvilke styringsparametere skal da legges til grunn?

Teori og praksis

Persson Seminar 2022 vil derfor ha fokus mot forsyningskjeder og økonomistyring i en ny tid. På dette vil man kunne se og høre:

 • Kim S. Hald, professor ved Copenhagen Business School:
  «The complexity of measuring and managing performance in the supply chain»
 • Pål Jullumstrø, Operations Director, Lantmännen Unibake Norway:
  «Teknologi, Produksjon og Konkurransekraft»
 • Sverre Rosmo, General Manager Nordics, BlueRidge & styreleder i LOGMA:
  «Styring av forsyningskjeder: Hva måler vi, hvorfor og hvordan?»
 • Siv Aunaas, Group Supply Chain Manager, Ekornes AS:
  «Hvordan skaper vi lønnsomhet i norsk produksjon?»
 • Arve Gøperød, daglig leder, Prime Cargo AS:
  «Styringsparametere fra nesten konkurs til suksess»

Åpent for alle – gratis deltakelse

Årets seminar avholdes onsdag 6. april. Det avholdes kun digitalt og vil bli streamet på Zoom fra kl. 12:00 til 15:45. Seminaret er åpnet for alle og det er gratis deltakelse.
Se www.perssonseminar.no for påmelding. 
I forbindelse med registreringen til seminaret  tilbys også et medlemskap i Logma hvor bedrifter får 70 prosent rabatt for 2022 og 50 prosent rabatt for privatpersoner.

I 2013 arrangerte BI og Logma seminaret «Business Logistics in Perspective» og som senere har blitt arrangert årlig med navnet Persson Seminar. På bildet ser vi Göran Persson i rødt slips omkranset av foredragsholdere det året. Fra venstre: Lena Bygballe, BI; Håkan Håkansson, BI; Bente Flygansvær, BI; Martin Christopher, Cranfield School of Management; Göran Persson, BI; Lauri Ojala, Turku School of Economics; Marianne Jahre, BI; Kajsa Hultén, Chalmers University; Árni Halldórsson, Chalmers University; Leif-Magnus Jensen, Jönköping Business School og Nathalie Fabbe-Costes, Aix-Marseille Université. Foto: Nicolas Tourrenc

Ti år siden første seminar

Bente M. Flygansvær, førsteamanuensis i supply chain management ved Handelshøyskolen BI og mangeårig styremedlem i Logma, avslutter årets seminar med å reflektere over Persson Seminar. Etter at det ble arrangert første gang for ti år siden har seminaret vært en viktig møteplass mellom akademikere og praktikere over et tidsaktuelt tema innenfor Supply Chain Management.

Bakgrunnen for det første seminaret i 2013 var at Göran Persson, nestor innen logistikk ved BI og en av initiativtakerne til LOGMA, avsluttet sin 40 år lange karriere ved BI. Det gjorde det mulig for arrangørene å samle en rekke internasjonalt anerkjente kapasiteter og toneangivende akademikere innen Supply Chain Management og Supply Chain Leadership. Den gang var det hele åtte norske og utenlandske professorer blant foredragsholderne og var derfor langt mer teoretisk enn årets.

Alle senere seminarer har bygget på professorens arv som i hele sitt virke var opptatt av å utvikle logistikkfaget i lys av relevans. De foregående årene har seminaret hatt følgende hovedtemaer:

Opphav og kilder: Logma

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.058