23948sdkhjf

Mesta forpliktet til markedsledende arbeidsvilkår, fikk driftskontrakten for Gjøvik og Romerike

Dette er også Norges første vegdriftkontrakt der BÅDE arbeidsvilkår og reduksjon i klimagassutslipp var avgjørende i tildelingen.

TUNGE VILKÅR: Gjøvik-Romerike-kontrakten er Norges første vegdriftkontrakt der BÅDE  arbeidsvilkår og reduksjon i klimagassutslipp var avgjørende i tildelingen.

I konkurransen om å få drifte riksvegene i Gjøvik-området og på Romerike, talte pris kun 30 prosent mens andre kriterier som CO2-reduksjon, arbeidsvilkår, kompetanse og beredskap til sammen talte 70 prosent.

Fra 29 til 40 prosent kutt

Med Gjøvik-Romerike-kontrakten har Mesta forpliktet seg til å ha markedsledende arbeidsvilkår for egne ansatte og underentreprenører.

De har lovet å kutte CO2-utslippene med 29 prosent fra første år, og opp til 40 prosent i siste år. I tillegg vil de levere en utrykningstid ved hendelser som er 30 prosent bedre enn kravene i kontrakten.

Femårig kontrakt

Kontrakt Gjøvik-Romerike 2022-2027 omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver på E6 Gardermoen-Kolomoen, rv. 4 Mjøsbrua-Gjelleråsen, E16 Kongsvinger-Kløfta og E16 Gardermoen-Jevnaker, totalt 445 km. 

Kontrakten trer i kraft 1. september 2022 og varer i fem år, med mulighet for inntil tre års forlengelse.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156