23948sdkhjf

Johs. J. Syltern: Signerte kontrakt på byggingen av 110 meter ny Tunna bru og tre km rv.3

Etter en periode der entreprenøren Johs. J. Syltern har vært uheldige å ha mistet en del kontrakter på målstreken, trakk de det lengste strået denne gangen.

Den 31. mai ble det klart at Johs. J. Syltern. fikk prosjektet med 110 meter ny Tunna bru og tre km ny og forbedret rv. 3. Den 9. juni signerte Statens vegvesen kontrakt med entreprenøren  Nå kan byggingen starte etter ferien:

Bru-prosjektet ble i fjor avlyst pga kvalifikasjonskravene virket begrensende

Representanter fra både entreprenør og byggherre samlet på Teams til digital kontraktsignering.

Prosjektet ligger nord i Østerdalen mellom Kvikne og Tynset og består av:
– Utbedring og bygging av til sammen tre kilometer ny riksveg 3, samt en del skogsveger.
– Erstatte dagens bru med ei ny som tilfredsstiller dagens krav. Brua i limtrekonstruksjon blir 110 meter lang og bygges cirka to kilometer sør for dagens bru.
– Parkeringsplass med busslomme ved Lonåsvegen.

- Gratulerer med kontrakten og lykke til med et viktig prosjekt, både med tanke på trafikksikkerheten, men også for økt og mer forutsigbar framkommelighet. Nå ønsker jeg dere lykke til med samhandling og gjennomføring av selve anlegget, sa utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik etter at kontrakten var signert.

Rv. 3 er en viktig transportåre nord syd både for personbiltrafikk, men også for tungbiltrafikken. Prosjektet legger til rette for bedret fremkommelighet og økt trafikksikkerhet.

Trakk det lengste strået

Etter en periode der entreprenøren Johs. J. Syltern har vært uheldige å ha mistet en del kontrakter på målstreken den senere tiden, var det altså de som trakk det lengste strået denne gangen.

- Vi er kjempefornøyde med å bli tildelt oppdraget. Vi ser nå frem til å rigge oss til og for alvor begynne anleggsarbeidene. Riksveg 3 er en viktig veg med mye trafikk og vi er stolte av at vi får lov til å være en del av teamet som utvikler vegen, sier daglig leder, Øystein Syltern

Med seg på prosjektet har de FRY Norway AS på prosjektering, og Christie & Opsahl AS på konstruksjoner.

Nøyaktig dato for oppstart er ikke fastsatt enda, men Johs. J. Syltern rigger seg til i området om kort tid. De første anleggsarbeidene starter opp rett etter ferien. 

- Målet er at ny veg skal være klar for trafikk før jul i 2023, og at hele prosjektet er ferdigstilt senhøsten 2024, sier Stig Johansen.

Om prosjektet

Formålet med prosjektet er å erstatte dagens bru med en ny som tilfredsstiller dagens krav. Brua, som blir 110 meter lang, bygges ca. to km sør for dagens bru. Det skal bygges og utbedres til sammen 3 km. ny riksveg 3. Kontrakten har en verdi på 183 555 400 kr.

Rv. 3 i anleggsperioden

Anlegget vil påvirke trafikken på rv. 3 ved at hastigheten på strekningen blir satt ned. I tillegg vil man merke økt anleggstrafikk på vegen. Sent i prosjektet skal ny veg kobles på dagens veg i sør og i nord. Anlegget skal etter planen stå ferdig i løpet av 2023. Deretter skal gamlebrua rives og terrenget rundt ny veg ferdigstilles. Derfor vil det være anleggsvirksomhet i området også i 2024

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078