23948sdkhjf

MiR-robotene blir enda smartere

Danske Mobile Industrial Robots (MiR) har lansert ny programvare som hevdes å optimere deres autonome mobile roboter både når det gjelder driftssikkerhet, skalerbarhet, systemintegrasjon og IT-sikkerhet.

En fullstendig redesign av robotprogramvaren skal ifølge MiR sikre betydelig raskere robotoppdrag, tettere systemintegrasjon i internlogistikken og enda høyere cybersikkerhet enn tidligere.

Den første fasen av den nye programvaren er nå tilgjengelig for alle kunder, enten de har bare én robot eller om de har automatisert den interne logistikken med bestemte flåter av autonome mobile roboter (AMR). I en pressemelding opplyser MiR at programvaren tilbyr et mer effektivt brukergrensesnitt, som øker robotenes ytelse og gjør dem i stand til å utføre oppgaver på kortere tid, for eksempel:

  • planlegge robotens ruter når de kjører rundt hindringer. Det foregår med en optimalisert respons på alt som beveger seg i nærheten, for eksempel andre roboter, gaffeltrucker eller ansatte.
  • effektiv navigering i store anlegg og problemfri veksling mellom ulike etasjer eller produksjonshaller.

Å kunne navigere effektivt og samtidig unngå flaskehalser er avgjørende for ytelsen til AMR-er og de nye funksjonalitetene sikrer en optimal flyt i logistikkløsninger med MiR-roboter, skriver selskapet.

Den nye programvaren skal gi en optimalisert reaksjon på alt som beveger seg i nærheten, for eksempel andre roboter, gaffeltrucker eller ansatte. Her automatiserer en MiR-robot logistikkoppgaver hos danske Vestfrost Solutions i Esbjerg. Foto: MiR

Lang erfaring

– Vår erfaring med hundrevis av kunder siden vi lanserte den første MiR-roboten i 2014 har gitt oss et klart bilde av at brukervennlig programvare er nøkkelen til effektiv automatisering. Vi har et veldig klart bilde av hvilke funksjoner som har størst verdi for brukerne av MiR-roboter, sier Søren E. Nielsen (bildet), adm. direktør i MiR.

Med nye programvaren mener han at de har bygget et sterkt fundament for å optimalisere bruken av AMR-er nå og i fremtiden når robotene skal tilpasse seg dynamiske miljøer så vel som teknologiske fremskritt.

– Spesielt handler det om å gjøre det mulig for operatører å planlegge roboters oppdrag raskere og smidigere, men også i høy grad om å sikre enda høyere nivåer av cybersikkerhet og integrasjon på tvers av våre sluttkundenes mange systemer, sier Nielsen.

MiR-roboter i arbeid på IKEA. Den nye programvaren hevdes også å sikre effektiv navigering i store anlegg og problemfri veksling mellom forskjellige etasjer eller produksjonshaller. Foto: MiR

Raskere programmering gir kortere ROI

Den nye MiR-programvaren kommer med et fullstendig redesignet brukergrensesnitt som skal forbedre den generelle brukervennligheten. Brukergrensesnittet har ulike brukernivåer og er enkelt å konfigurere fra både stasjonære PC-er, smarttelefoner og nettbrett. Ansatte kan få tilgang til ulike dashbord eller tilkalle robotene med et enkelt klikk.

– Vi ønsker å gi bedrifter muligheten til å komme i gang med automatisering på en enkel måte. Det tar mindre enn en time å konfigurere enkle oppgaver for en robot via vårt nye grensesnitt. For mer komplekse oppgaver som kan kreve avanserte funksjoner og innstillinger, gjør brukergrensesnittet nå også ansatte i stand til å betjene robotene enkelt og effektivt. Kombinert med robotenes ekstra effektivitet oppnår våre kunder at investeringen i en AMR tjener seg inn enda raskere, sier Søren Nielsen.

MiR opplyser at også deres fokus på cybersikkerhet er tydelig med den nye programvaren, med nye sikkerhetsforbedringer i samsvar med IEC 62443, cybersikkerhetsstandarden for industrielle automasjonssystemer, inkludert programvarekodesignering, utvidet robotgodkjenning og oppdatering av robotoperativsystemet.

Opphav og kilder: MiR

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Wow i lastebilsalget! Volvo med knockout på januartabellen
Blir det noe av E39 Stord-Os Hordfast? Vegvesenet videreutvikler flytebruen
Nyhet i 500-klassen: Volvo med kraftig biogass-lastebil til langtransport
Entreprenører følg med: Fakturasvindel i sårbare øyeblikk – er det hektisk på byggeplassen din?
Bedriften H & K Sandnes: Går bra til tross
Hva i all verden? Han bor i tømmerlasset!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094