23948sdkhjf

Dødsulykken på E8: - Politiet mener sjåføren ikke var tilstrekkelig hensynsfull og varsom

Politiet har brukt over to år på etterforskningen, og har konkludert med at sjåføren kan lastes for dødsulykken.

TUNG TILTALE: Ulykken skjedde i november 2020, på E8 sør for krysset til Olavsvern i Tromsø. Lastebilen fikk i følge tiltalen skrens eller pendelbevegelse. Bakparten kom over i motsatt kjørebane og kolliderte med en møtende personbil.

Nordlys.no skriver at påtalemyndigheten mener sjåføren ikke var tilstrekkelig hensynsfull og varsom, da han fikk sleng på lastebilen ned en bakke og traff en møtende personbil. Politiet mener sjåføren benyttet lastebilens eksosbrems til å bremse opp og redusere lastebilens hastighet ned en lang bakke, til tross for at han hadde lite last og det var glatt føre.

Føreren av personbilen, en eldre mann, ble erklært død på stedet. Sjåføren i 30-årene, er nå tiltalt etter straffelovens paragraf 281, for uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Tiltalen har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Nordlys.no skriver at det under rettssaken ble lagt frem en rapport fra Statens vegvesen, der bruken av eksosbrems trekkes frem som overveiende sannsynlig ulykkesårsak, fordi den kan føre til at bakhjulene låses.

I følge kjennelsen fra tingretten, mener sjåføren at bevisene mot ham er svake. Han avviste å ha brukt eksosbrems, og hevdet at han ikke visste om dette finnes i lastebilen han kjørte.

Straffesaken mot sjåføren er berammet 23. september i Nord-Troms tingrett.

Opphav og kilder: Nordlys.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11