23948sdkhjf

Tretten-brua kan komme på plass – men stål-leveransene gjør det vanskelig å si når

Statsforvalteren i Innlandet har, med hjemmel i verneforskriften og naturmangfoldloven, tillatt bygging av ei midlertidig bru over Trettensstryka fuglefredningsområde.

Men det er skjær i sjøen.

Den midlertidige brua skal nemlig bygges av stål, og med dagens situasjon er det vanskelig å vite når stålet kan være på plass.

Permanent bru klar mellom 2026 og 2030

I en pressemelding skriver Statsforvalteren i Innlandet at man i samarbeid med andre myndigheter har funnet løsninger for å trygge bygging og bruk av brua, samtidig som naturverdiene sikres.

Brua skal fungere til en permanent bru er på plass, trolig mellom 2026 og 2030 etter fylkeskommunens vurdering. En midlertidig bru som skal vare i inntil 10 år, krever omfattende prosjektering, dokumentasjon og godkjenning av alle ansvarlige parter – blant annet for å sikre at brua tåler elvekreftene under flommer, og at anleggsarbeidere og deretter brukere av brua er trygge.

Krevende å få stål

Det er Innlandet fylkeskommune som vil få ansvaret for å få bygget den midlertidige brua, og samferdselssjef i fylkeskommunen, Aud Riseng, sier til NRK at det kan ta noe tid før brua står ferdig. Den store utfordringen, slik verdenssituasjonen er i dag, er nemlig å få levert stålkonstruksjoner raskt nok.

– Vi trenger stålpilarer til den midlertidige brua, og de må spesialbestilles. Verdenssituasjonen gjør at det kan ta tid å få levert deler av stål, sier hun til NRK.

Både fundamentering og boring kan imidlertid foretas før stålpilarene er på plass.

 

Opphav og kilder: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078