23948sdkhjf

Stort transportoppkjøp i gasskjøring: Lomundal overtar Øverland

Samlet omsetning på gasskjøring passerer dermed 100 millioner kroner med god margin, om vi ser på 2021-tallene.

GASSTRANSPORT: Det er generasjonsskiftet i familiebedriften Øverland Transport AS som skal være bakgrunn for salget. Det skriver at.no i denne saken.

Øverland Transport AS har hovedsete i Rjukan, og bedriften skal nærme seg 80-års fartstid med bare to generasjoner "bak rattet". Prosessen med fornyelse har pågått en stund, for fra Brønnøysundregistrenes kunngjøringer kunne vi allerede i mars lese at daglig leder "utgår".

Til AT. no opplyser kontorleder i Øverland Transport, Anne Lise Øverland, at de kom i kontakt med Lomundal Transport, og ble enige om overtagelse av aksjene fra 1. november.

Bedriften Øverland Transport AS skal drives videre som før med alle ansatte, men med Bjørnar Lomundal som daglig leder. Hovedvirksomhet til Øverland Transport er transport av industrigasser.

Gass er også et nøkkelord for Lomundal Transport AS, som på sin side holder til på Kyrkseterøra, ikke så langt unna et ganske kjent gassanlegg.

Lomundal Transport AS har selv variert kjøring, men i tillegg har deres datterselskap Gas Trans Hemne AS sine 16 vogntog i drift på gass-kjøring. 

Totalt ser det ut til at Lomundal nå samlet kontrollerer gasstransport for over 100 millioner kroner, og en total transportomsetning på drøyt 160 millioner kroner (2021-tall).

Kikker vi på Tungts liste over Norges største bedrifter med næringskode "Godstransport på vei" ville denne omsetningen, om de hadde samlet den i ett selskap, plassert dem som Norges 45. største transportbedrift.

Opphav og kilder: AT.no, proff.no, tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094