23948sdkhjf

Statens vegvesen: Vil planlegge lenger for å spare penger på E18 Vestkorridoren

E18 Vestkorridoren etappe 2: Stor økning i prosjektkostnader sammen med reduserte planmidler i 2023 gjør at Statens vegvesen nå anbefaler å bruke mer tid til å gjennomgå prosjektet på nytt for å få kostnadene ned.

I mars 2022 la Statens vegvesen fram sin anbefaling til valgt hovedvegkonsept for prosjektet E18 Ramstadsletta-Nesbru, som er etappe to på E18 Vestkorridoren.

Prosjektet planlegges ut fra en vedtatt ramme på 12.2 milliarder (2021-)kroner. Et nytt kostnadsanslag gjennomført av Statens vegvesen viser imidlertid at prosjektkostnadene har steget betydelig.  

Tre milliarder dyrere

Det nye underveis-kostnadsanslaget for E18 Ramstadsletta-Nesbru som ble gjennomført i november 2022 viser en kostnadsøkning på rundt tre milliarder kroner sammenlignet mot tidligere anslag fra november 2021.

Det er flere grunner til de økte prosjektkostnadene forklarer vegvesenet.

Økte enhetspriser i markedet, underestimerte byggherrekostnader og for lav usikkerhetsavsetning i tidligere kostnadsanslag er noen av de viktigste driverne.

Reduserte planmidler i 2023

Statens vegvesen har i tillegg fått redusert budsjett til planlegging i 2023. Det innebærer at også prosjektet E18 Ramstadsletta-Nesbru må klare seg med mindre planmidler i inneværende år en tidligere beregnet.

Les også:
E18 Sandvika i trøbbel: Stort vedlikeholdsbehov og utrangerte konstruksjonsløsninger
E18 Sandvika: Forutså ikke kø-kaos - vegvesenet utsetter

 Kostnadsoptimalisering

- Statens vegvesen ønsker ikke å fremme en reguleringsplan for et prosjektkonsept som ligger over den vedtatte rammen, sier prosjektsjef Tom Hedalen i en kommentar.

- Vi jobber fortsatt ut fra konsept B, som er det valgte konseptet, men den store økningen i kostnader sammen med reduserte planmidler gjør at vi må bruke noe mer tid på å kvalitetssikre kostnadsanslaget og jobbe med kostnadsoptimalisering. Det betyr at prosjektets framdrift må forlenges. Nøyaktig konsekvens har vi enda ikke helt oversikt over, men det må vi komme tilbake til

Statens vegvesen vil samarbeide tett med kommunene Bærum og Asker, og med Viken fylkeskommune i arbeidet med for optimalisering av prosjektet og evt. sikre tilleggsfinansiering.

Enda en utsettelse

Endringene medfører også utsettelse av behandlingen av det felles planprogrammet for Sandvika sjøfront og nytt lokalveisystem.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11