23948sdkhjf

Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik

Undersøkelser viser at det var et sammenfall av årsaker som førte til skredet ved Stavsjøfjelltunnelen på E6 i Malvik 4. mai.

SKREMMENDE RAS: Det er Sintef som på oppdrag for Nye Veier peker på følgende direkte årsaker til skredet 4. mai.

  • Labil grunn som følge av høy grunnvannstand som følge av vanntilførsel fra nedbør og snøsmelting.
  • Påført last fra fyllmassene som ble mellomlagret øverst i skråningen.
  • Belastningen fra selve gravemaskinen som jobbet i området.

- Rapporten gir god teknisk forklaring på årsaken til skredet, og gir oss viktig lærdom. Dette er  viktig for vårt prosjekt der det håndteres store mengder løsmasser, sier utbyggingsdirektør Espen Almlid i Nye Veier.

Nye Veier har et selvstendig ansvar etter byggherreforskriften, og skal koordinere at helse, sikkerhet og arbeidsmiljø blir ivaretatt.

- Forskriften er en god ramme for styring av risikoen i våre prosjekter. Vi setter krav til totalentreprenørene bygd på bestemmelsene i denne forskriften, lover og standarder i bransjen. Byggherreforskriften er vår ramme for å følge opp totalentreprenørene, sier Almlid.

Rapporten fra Sintef peker også på bakenforliggende faktorer som kan ha bidratt til skredet. Bla. risikostyring, geologisk og geoteknisk kompetanse og ressurser, rapportering og oppfølging av uønskede hendelser, samhandling og byggherrens oppfølging, styring og kontroll. LES HELE RAPPORTEN HER.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Nye Veier

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094