ÅF og Pöyry = sant

ÅF AB og Pöyry PLC har annonsert at de to selskapene har blitt til ett selskap, ÅF Pöyry. Det nye selskapet består av mer enn 16.000 ansatte i inn– og utland.

Det fusjonerte selskapet blir Nordens største med en årsomsetning på over 18 milliarder kroner.
Det fusjonerte selskapet blir Nordens største med en årsomsetning på over 18 milliarder kroner. Foto: ÅF
Publisert Oppdatert

Transaksjonen er fullført og integrasjonen har startet. ÅF Pöyry kunngjorde i dag den nye konsernstrukturen og ledelsen for det sammenslåtte selskapet. Det jobbes nå med å lansere en ny merkevare og felles tjenestetilbud, som etter planen skal være klart i løpet av 2019.

Til neste nivå

– Etter to måneders forberedelser er jeg veldig klar for å starte integrasjonen av ÅF og Pöyry, to av de ledende ingeniør- og konsulentselskapene i Europa. Sammen vil vi ta vår virksomhet til neste nivå, utvide vår internasjonale tilstedeværelse, og forbedre vår kompetanse og evne til å gjennomføre enda større og mer komplekse oppgaver. Vi vil møte våre kunders behov for avanserte bærekraftige løsninger for fremtidige generasjoner, sier Jonas Gustavsson, ÅF President og CEO.

ÅF Pöyry vil bli organisert i fem divisjoner; Infrastructure, Industrial & Digital Solutions, Process Industries, Energy and Management Consulting.

ÅF Pöyry i Norge

Målt i omsetning er det fusjonerte selskapet Nordens største med en årsomsetning på over 18 milliarder norske kroner. I Norge har ÅF 800 medarbeidere som jobber med prosjekt- og byggeledelse, prosjektering, arkitektur og design. Pöyry på sin side har 60 medarbeidere som jobber med rådgivning innen industri.

– For oss betyr det at vi styrker våre tjenester og leveranser. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med våre nye kolleger i Pöyry og videreutvikle tjenestetilbudet for kundene våre, sier Christopher Klepsland, fungerende adm. direktør i ÅF Norge.