23948sdkhjf

Volvo FH-jubel i dag: 30 år og like sprek

TUNG BURSDAG: Lastebilmodeller kommer og går, men Volvo FH består i beste velgående samme om du foretrekker diesel, gass eller elektrisitet.

Ifølge Volvo Trucks er det i dag nøyaktig 30 år siden FH ble introdusert (1993), og modellen har unektelig vært en suksess for selskapet som deres bestselgende lastebil noensinne.

Snart 1,4 millioner FH-biler er solgt i rundt 80 markeder i hele verden. Suksessen for Volvo skyldes nok som Volvo-sjefen selv, Roger Alm, sier:

 - Vi har aldri sluttet å forbedre bilen innen sjåførkomfort, forbruk, sikkerhet og produktivitet. Og jeg er veldig glad for at kundene våre kan bestille Volvo FH som elektrisk, gassdrevet og diesel i dag.

Roger Alm er administrerende direktør i Volvo Trucks.

Da FH ble lansert, var det med et nytenkende chassis som var utformet for å gjøre det enkelt og fleksibelt å tilpasse til forskjellige bruksområder. Drivlinjen hadde en ny 12-liters motor (16 liter i FH16) og det nye førerhuset hadde både aerodynamikk og komfort for sjåføren i fokus.

Siden gikk det altså fremover. Milepæler Volvo selv trekker fram – i tillegg til drivstoff - er airbag for sjåføren, girkassen I-Shift og Volvo Dynamic Steering.

Vi har hatt noen fine (og noen kritiske) saker om Volvo FH gjennom årene på Tungt.no, TransportMagasinet og Anleggsmagasinet. Her er et tilfeldig utvalg:

 Bruk taggene under artikkelen til å finne mange flere artige saker om Volvo FH.

 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Volvo Trucks, tungt.no arkiv

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113