23948sdkhjf

Crane Norway kjøpte fire japanske Kobelco-kraner: - Slik pleier vi ikke å gjøre det

TUNGT KJØP: - Nei, slik pleier vi ikke å gjøre det når vi kjøper maskiner, ler Trond Helge Skretting, daglig leder i Crane Norway Group.

Stedet er Intermat i Paris, nærmere bestemt standen til Kobelco. Tungt.no sin svenske "kollega", Entreprenad, er også tilstede. Og de to toppene i Kobelco Construction Machinery Europe, Nishio Usami og Jos Verhulst, er på plass. Det er klart for en spesiell hammerseremoni som også inkluderer en norsk konsernsjef som har kjøpt fire japanske kraner.

Krigersk hjelm

Forberedelsene er mange før seremonien kan starte. Den japanske drikken sake helles ned i en tønne. Tønnen forsegles med et lokk. Så blir en rød, lett krigersk, shogunhjelm satt frem på et bord, og alle involverte må ta på seg synlighetsvester merket med Crane Norway.

Etter flere taler, tok Nishio Usami og Trond Helge Skretting hver sin store trehammer. Så jallet tre kraftige ”jojsho!”, deretter to bestemte hammerslag, et norsk og et japansk, som fikk lokket på tønnen til å åpne seg.

Det ble skålt med sake, og deretter fikk Skretting motta hjelmen, som et symbolsk tegn på overleveringen av de fire kranene han hadde kjøpt.

Store og tunge

Svenske Entreprenad fikk snakke med Skretting etter seremonien:

- Dette har aldri hent tidligere, men det ble jo en morsom happening.

De fire kranene skal etter hvert bli å finne i Norge. Trond Helge Skretting omtaler de som mellomstore. Etter det tungt.no får opplyst veier de nær 250 tonn hver. Krankonsernet består i dag av 14 bedrifter, blant dem Kranringen AS, Odda Kran AS, flere Crane Norway-avdelinger, og K. Bull AS. Totalt har konsernet rundt 200 kraner.

- Vi har alle mulige merker, men jeg tror Kobelco vil bli bra, sier Trond Helge Skretting.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094