23948sdkhjf

De mest leste sakene i første halvår

10 PÅ TOPP: De ti mest leste sakene på Tungt siden januar i år.

Vi presenterer her de mest leste sakene på Tungt i første halvår. Bare noen få av disse har vært mulig å lese uten abonnement.

Ikke abonnent ennå?  Bestill abonnement

1: Hadde montert bakelittratt i moderne lastebil (og visste at det var galt)

En sjåfør ble stoppet på Svinesund med et bakelittratt fra 60-tallet i et vogntog fra 2018/2019. Rattet hadde sjåføren montert på en heller kreativ måte, som Vegvesenet beskrev som «ulovlig og uprofesjonelt».


2: Ingen vektkompensasjon med elektrisk 8x4: - Jeg har fått to ubrukelige lastebiler

Da transportbedriften Oster i Bergen skulle registrere sine to fireakslede el-lastebiler, møtte de på et problem med regelverket som kompenserer for tilleggsvekt for nullutslippsbiler. Det viste seg nemlig at vektkompensasjonen kun gjaldt for to- og treakslede nullutslippsbiler.


3: Mekaniker søkes - fet jobb! Isolert, utilgjengelig og det loves krevende arbeidsforhold

Den tredje mest leste saken var denne stillingsannonsen. Den kom fra Norsk Polarinstitutt for en mekanikerjobb på Troll forskningsstasjon i Dronning Maud Land. Det vites ikke om den som fikk jobben ble inspirert av artikkelen på Tungt.


4: Snutebilen til Stangeland Maskin er parkert for aller siste gang

Snutescaniaen til Stangeland Maskin har blitt sendt til museum etter bare sju år på veien. I artikkelen forteller sjåfør Bjørn Olaf Undheim om hvordan det har vært å kjøre snutebilen.


5: Sjåfør Arnfinn Berg fortviler: Solskjermen blir aldri godkjent!

Sjåføren fra Viktor Berg Transport hadde montert en uoriginal solskjerm på lastebilen sin. Den ble først godkjent av Statens vegvesen for så å få mangellapp på neste kontroll. Og mangellappene fortsatte å komme. Etter hver ny kontroll fikk Arnfinn Berg mangellapp for noe nytt.


6: Solskjerm-saken fortsetter: I går ble bilen til Arnfinn Berg avskiltet

Etter mange mangellapper og mye rot ble bilen fra Viktor Berg Transport omsider avskiltet. Sjåfør Arnfinn Berg følte at han var offer for en heksejakt.


7: Lastebilsjåfør med utgått traktor-førerkort fraktet snø på sommerdekk

En lastebilsjåfør som fraktet snø, ble stoppet i kontroll. Kontrollørene fant så mange og grove feil at det endte med både gebyr og anmeldelse.


8: Litauisk transportør stoppet ikke for utekontroll – og det var det gode grunner til

En sjåfør fra Litauen hadde kjørt altfor langt og altfor fort og i tillegg jukset med sjåførkortet. Det ble både gebyr og anmeldelse i denne saken også.


9: H K Solberg AS legger ned etter 90 år: - Det var den verste dagen i mitt liv da jeg sa dem opp

Eier Steinar Solberg legger ned transportbedriften H K Solberg når han nå pensjonerer seg. Han hadde ingen etterkommere til å ta over, og de siste årene gikk det nedover med bedriften. De ansatte fikk beskjed i god tid, og har alle funnet seg nye jobber.


10: Tore Grepperud (73) har kjørt 1,3 millioner kilometer med Mercedesen

Spreke Tore Grepperud har vært sjåfør helt siden han var 18 år gammel. Han skulle egentlig pensjonere seg for mange år siden, men ombestemte seg. Bilen skal heller ikke pensjoneres, den har holdt ut i over 17 år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047