23948sdkhjf

Isabell Gimre Flaten etter ett år med kontinentkjøring i koronaens tid

Isabell Gimre Flaten kjører fortsatt for Alf Birger Tallaksen AS. I dagens lille telefonintervju er hun på vei for å losse i Holland.

ETT ÅR SENERE:

For nøyaktig ett år siden hadde vi denne lille reportasjen med Isabell Gimre Flaten som akkurat var hjemkommet fra en av sine faste turer til Italia. Tittelen var:

- Følte meg tryggere i Italia enn her hjemme

- Men fortell hvordan året har gått, kjører du fortsatt på kontinentet?

- Ja, men jeg har bare to uker igjen nå. Så bytter jeg jobb.

- Hva, er du lei av utenlandskjøringen?

- Nei, absolutt ikke. Men så har vi kjøpt oss hus, og så er det jo mer praktisk å komme hjem hver dag når det er ting som skal gjøres.

Altså, det siste året har egentlig gått veldig greit på tross av korona. Vi har stort sett hatt samme kjøringen som i vanlige år, litt opp og ned, men med de samme variasjonene. 

Effekten av korona er likevel tydelig på sine mnage små vi. Da jeg stoppet på en autohof i går var restauranten. Mange flere steder enn vanlig er stengt eller har kortere åpningstider, men ofte har de løst det delvis med takawaytilbud.

Det har også blit vanskeligere å få seg dusj og sånt, men så langt har det ikke vært kritisk. Folk flest er veldig nøye med bruk av munnbind, avstand, antibac og håndvask og sånt. Ikke minst ved lasting og lossing, hvor det stort sett er opprettet soner og andre tiltak for å sikre avstand.

Litt mer pes har det vært når man skal krysse grenser, spesielt mellom landene Tyskland, Italia og Østerrike. Da må man ha en fersk netagiv test å vise fram, ofte både inn og ut av landene. Men det er godt skiltet at man må ha det.

Da jeg skulle fra Østerrike til Tyskland nylig, stoppet jeg for å fylle diesel der jeg pleier og spurte dama bak disken. Hun sa det gjorde de på neste rasteplass, og der sto det to store svarte busser. Det gikk fort og greit. Selv om en kollega fortalte om en time i kø et sted.

På ferjene er det jo også nesten bare sjåfører nå, selv om det er en og annen personbil.

- For oss som har sittet innelåst på hjemmekontor det siste året høres igrunn dette ut som himmelen. Og likevel skal du slutte?

- Ja. Jeg skal begynne å kjøre for mandalsfirmaet MBT. Det blir antagelig mest kjøring av containere fra havnen i Kristiansand og ut i Agder fylke. Det skal bli morro å bli kjent.

- Meeen?

- Det blir jo sikkert litt rart å komme hjem hver kveld, au.

Kilde: Tungt

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141