23948sdkhjf

Snikktitt: Sjekk fylkeslistene om flere veier åpner for 25,25 fra torsdag

Det er alltid spenning rundt veglistene når de legges ut. Her er listene som Vegvesenet publiserer i morgen, og som gjelder fra 1. april 2021.

VEGLISTER FRA 1. APRIL 2021:
Det er særlig veier tillatt for modulvogntog som skaper mye interesse. Simen Kaulum kunne du lese om i 2014.

Men han er ikke alene, i desember 2020 skrev tungt.no om mange nye riksveger som ble åpnet for modulvogntog. Nå er nye lister klare.

Ingen egen modulvegoversikt

Statens vegvesen Transport og samfunn sier at det ikke er laget noen egen oversikt over hvilke nye strekninger som blir åpnet for modulvogntog fra 1. april 2021.

Mesteparten av riksvegnettet ble åpnet for modulvogntog type 1 og 2 og 24-metersvogntog i desember 2020, så nye strekninger i april 2021 vil i all hovedsak være fylkes- og kommunale veger.

Hvilke slike veger som åpnes, er basert på tilbakemelding fra fylkeskommuner og kommuner om hvilke av sine veger de ønsker åpnet.

Les også: Kan du dette om 25,25 meter modulvogntog

Testet fremkommelighet i Møre og Romsdal

Tidligere i år var T.Ottem Transport og Norges Lastebileier Forbund ute og testet fremkomligheten for modulvogntog i Møre og Romsdal. Den gang sa daglig leder Torstein Ottem at han var optimistisk for en åpning av fylkesvei 62 allerede i vår.

I de nye veglistene kan vi nå se at fylkesvei er åpen for modulvogntog.

- For vår del er det nå bra at fylkesvei 62 er åpnet. Det gir muligheten for at vi kan komme til eget anlegg med vårt 24 meter vogntog. Det gjør også at modulvogntog og 24 meter vogntog nå kan benytte seg av døgnhvileplassen på Sunndalsøra som har tilrettelagte plasser for modulvogntog, sier Ottem.

- Et lite skår i gleden er det at tre av bruene på riksvei 70 opp Sunndalen er i så dårlig forfatning at det kun tillates 50 tonn totalvekt. Forfatningen på disse bruene er så dårlig at det ikke utelukkes at de må lysreguleres for å opprettholde bruksklassen.

Det er heller ikke foreslått bevilgninger til disse bruene i Nasjonal Transportplan. Personlig så er jeg redd for at bruksklasse må sette ytterligere ned om det ikke kommer midler til å erstatte disse bruene, sier Ottem.

Her er veglistene

Fylkes- og kommunale veger

Riksveger

Kilde: lovdata.no, Statens vegvesen, tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078