23948sdkhjf

KORRIGERT: Actros L ikke større likevel

Store lastebiler er i vinden for tiden. Men kampanjemodellen Actros L har ikke større hytte, slik vi først forsto meldingen fra Daimler

OPPDATERT 2. JULI:
Nye Actros L, som ble presentert av Daimler 22. juni og omtalt i artikkelen under her på Tungt 25. juni, er beskrevet som "den største og best utstyrte Actrosen i serien".

Vi kunne riktignok ikke finne opplysninger om hvor mye større L-utgaven var. Og nå har vi fått bekreftet fra importøren i Norge at nei, den er nok ikke større enn den største hytten Actros allerede kunne tilby - men at den ihvertfall har den største utstyrpakken noensinne.

Den opprinnelige saken lød slik:

NYE LASTEBILER: Ekstra store lastebiler - rettere sagt lastebilhytter - kommer på rekke og rad nå om dagen. 

DAF XG+ åpnet ballet, Scania fulgte på med 27 cm ekstra - og her er altså Mercedes-Benz Actros L.

Ifølge Daimler blir dette den største og mest påkostede serieproduserte utgaven de leverer. Nøyaktig hvor Daimler har hentet ekstra størrelse - og hvor mye - fremgår faktisk ikke fra pressemedingen. Men det opplyses at de tre variantene StreamSpace, BigSpace og GigaSpace alle er 2,5 meter brede med flatt gulv. Og er svært rommelige.

Visse sjåførmiljøer i Norge vil også kunne glede seg over at sokkelen på førersetet er senket 40 millimeter "for en mer komfortabel kjørestilling og avslappet oversikt over veien". Hmm.

Ellers er bilen utstyrt med stort sett alt som er tilgjengelig av det nyeste komfort- og sikkerhetsutstyr. Listen er kjempelang, men vi noterer oss detaljer som Active Sideguard Assist med automatisert brems, som kan redusere høyresvingulykker. Bilen har også nye LED-lys.

Actros L har salgsstart fra 1. juli, og går i produksjon fra november i år.

Opphav og kilder: Daimler Trucks presseinfo

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11