23948sdkhjf

Yrkessjåfører jobber dugnad for ofrene for invasjonen av Ukraina

Sjåfører tar fri og jobber dugnad for å transportere nødhjelp. Transportbedrifter stiller med biler og hengere, og andre samler inn penger via grupper på Spleis og får sponset drivstoff.

NØDHJELP: I løpet av de siste to ukene har mange yrkessjåfører tatt fri fra jobb for å kjøre hjelpesendinger til Ukraina. Her er de som tungt.no har skrevet om.

- Vi må hjelpe til på den måten vi kan, sier Stine Einarsen fra Timeekspressen. Hun er en av sjåførene som jobber dugnad for å transportere en hjelpesending.

Frode Bodin kjører med egen bil og tralle, og har samtidig sin kone Julia i den ukrainske hovedstaden Kyiv.

- Det er en veldig vanskelig situasjon, men det hjelper meg psykisk å kunne kjøre nødsendinger til Ukraina, sa Bodin på den første turen nedover.

Einarsen og Bodin er to av flere sjåfører vi har skrevet om. Under får du en status nå på disse transportene.

Seks vogntog i kolonne

Bjørn Erik Ovesen fra Ovesen Transport har organisert seks vogntog med utstyr som skal kjøre til sør-øst i Polen. Vogntogene hadde avreise fra Oslo tirsdag, og regner med å være fremme for lossing fredag formiddag denne uken.

Fem av de seks vogntogene som er med i konvoien.

Det legges ut bilder og oppdateringer fra turen på en egen facebookgruppe...

- Hva har dere med i lasten?

- Vi har med mye forskjellig. Blant annet 44 sykehussenger, medisinsk utstyr, toalettpapir, ferdig oppladet powerbanker, vann og mye mer, sier Bjørn Erik Ovesen.

I de seks vogntogene finner vi sjåførene Tor Edvin Aase og Kim Rune Tollefsen (Sakarias Nesheim AS), Leiv Inge Kjemperud (HSS Transport AS), Stine Einarsen (Timetrekkeren AS), Daniel Viksund, Arne Rakland og Bjørn Erik Ovesen (Ovesen Transport AS). Noen kjører alene, andre deler på oppgaven.

Les mer om transporten her...

To vogntog fra Qurant leverte klær og utstyr i Polen

Sjåfører er Tommy Husby og Rolf Lund fra Qurant og Bengt Jacobsen i Schevig Transport.

De to vogntogene nådde frem til mottakssenter i Gdansk i Polen på mandag denne uken. De fikk levert sin last.

- Turen gikk veldig bra, og lossingen gikk knirkefritt. Lasten ble umiddelbart sortert og satt i containere som tirsdag ble kjørt til Ukraina på tog, skriver Hege Husby i Qurant til tungt.no på en e-post.

Begge bilene lastet på tirsdag returlass til Sverige, og deretter videre fra Sverige til Oslo.

Les mer om transporten her...

Leverte lasten i Slovakia

Jan Helge Sellevoll var før helgen fremme med sitt vogntog i Slovakia ved grensen til Ukraina.

Tungt.no har ikke fått mye informasjon fra Sellevoll, men han har sendt noen bilder fra grensebyen Vyšné Nemecké i Slovakia. Det rett ved grensebyen Uzjhorod vest i Ukraina. Til Ukraina kjørte han for Stiftelsen Tro Håp Kjærlighet som har base i Haugesund. Foreningen har sendt hjelpesendinger til Ukraina og Romania i mange år.

Les mer om transporten her...

Kjører med nytt lass - håper på å kunne hente kona

Frode Bodin (til venstre på bildet) som er sjåfør for Pentagon, meldte på telefon fredag 4. mars at han og makker Steinar Olsen hadde kommet trygt frem med sitt vogntog til grensen mellom Slovakia og Ukraina. På grensen var det fullstendig kaos.

- Turen gikk bra, mye på grunn av godt mottakssystem av organisasjonen her nede. Det var mange sterke inntrykk fra grensen, sier Bodin nå på melding fra Leipzig i Tyskland.

Etter å ha levert lasten dro de videre til Østerrike for å hente returlass på mandag 7. mars, som skal losses i Ålesund på torsdag.

- Etter å ha losset regner jeg med å laste et nytt lass og kjøre nedover igjen. Jeg lever i håpet om at min kone Julia kan komme seg ut av Kyiv og sydover. Dessverre ser det ut til at det blir vanskligere for hver dag som går. Jeg takker for all oppmuntring jeg får hver dag fra kolleger, sier Bodin.

Les mer om transporten her...

Fra Vestlandet til Ukraina

- Vi fikk en forespørsel om vi kunne stille med bil og henger, og jeg sa ja, sier Arne Nistad som er styreleder i Nistad Transport.

Edvin Øvrestrand, Nistad transport er sjåfør på vogntoget som kjører med hjelpesendingen. Det er Fyllingsdalen Teater som står bak initiativet til innsamligen, og responsen var formidabel. Lørdag dro vogntoget og to busser mot Ukraina.

- Det var timesvis med kø på grensa mellom Polen og Ukraina. Nå har vi losset og henter nok et returlass et sted før vi kjører hjem til Norge, sier Øvrestrand på melding tirsdag denne uken.

Les mer om transporten her...

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079