23948sdkhjf

Får ansvaret for leveransene til flere store nordiske selskaper

Fredrik Söderström overtar som adm. direktør i det svenske logtech-selskapet InQuire AB.

Med kunder som Elgiganten/Elkjøp, Maxbo og fem ledende drikkevareleverandører, får Fredrik Söderström det øverste ansvaret for leveransene til noen av de mest logistikkintensive aktørene i Norden.

Men InQuires nye administrerende direktør er ikke bekymret.
– Det er et ansvar jeg tar på meg med stor entusiasme. Jeg har jobbet med logistikk i over 25 år, men aldri møtt en så innovativ aktør som InQuire. Deres måte å jobbe med samarbeid, nettverk og digitale løsninger i en tradisjonell bransje, gjør dem til en betydelig del av kundens forretningsmodell, sier Söderström.

Les også: Stor utvidelse av hovedlageret til Elkjøp: Blir ett av Europas største

Store rasjonaliseringsgevinster

Siden oppstarten i 2010 har InQuire jobbet med smarte leveringsløsninger for kunder, ofte ved å ta ansvar for hele den operative driften. Kjernen i virksomheten er IQPL – Intelligent Partner of Logistics – en modell de har utviklet for å administrere sine kunders distribusjonslogistikk så effektiv som mulig. Selskapet hevder at det i de fleste tilfeller senker kundenes logistikkostnader med 20 til 40 prosent, øker leveringstjenesten, reduserer miljøbelastningen av varestrømmer og forbedrer sjåførenes arbeidssituasjon.

Fredrik Söderström overtar som adm. direktør i InQuire AB etter Björn Paulsson (t.v.) som også er selskapets eier. Foto: Daniel Strandroth/Strandroths fotografi

Mange av dagens leveranser er dårlig optimalisert

Fredrik Söderström mener at InQuire har en unik modell for vareeiere. De har ingen lastebiler, er ikke knyttet til noen transportører, og legger ingen margin på transportomsetningen slik speditører gjør.

– InQuire har et innebygget incentiv for å effektivisere prosesser. Hvis du eier eller kjører lastebil, har du ikke det incentivet. Det er også derfor mange av dagens leveranser er dårlig optimalisert. Det er verken bærekraftig eller kostnadseffektivt. Mange betaler for lastebiler fulle av luft, noe som blir helt feil med tanke på energikrisen, drivstoffprisene og klimaspørsmålet, sier han

Söderström overtar som adm. direktør i InQuire AB etter Björn Paulsson som også er selskapets eier. Han vil fremover jobbe med forretningsutvikling for InQuire med fokus på fremtidens nye krav til effektiv og bærekraftig leveringslogistikk.

– For å opprettholde vår posisjon som et innovativt logtech-selskap må vi fortsette utviklingen av vårt egenutviklede system, digitaliseringen, utvikle åpne leveransenettverk for våre kunder og drive bransjen fremover, sier han.

InQuire har kontorer i Oslo, Helsingfors, Stockholm og hovedkontor i Lidköping og hevder å være Nordens ledende innen utvikling, forvaltning og drift av transport- og distribusjonsplattformer.

Opphav og kilder: InQuire, Proff

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078