23948sdkhjf

Epiroc inngår intensjonsavtale med RG om 15 el-rigger

Rental Group har 17 Epiroc-rigger pluss 13 i bestilling i utleieflåten og nå har de signert for 15 batterielektriske.

Epiroc Norge har inngått en intensjonsavtale med Rental Group for
15 batterielektriske overjordsrigger:

Signeringen fant sted 28. oktober på anleggsmessen Bauma i München, Tyskland. Rental Group har 17 Epiroc-rigger i utleieflåten og signerte nylig en avtale om kjøp av ytterligere
13 dieselhydrauliske enheter, står det i pressemeldingen fra Epiroc.

I henhold til intensjonsavtalen skal Epiroc levere 15 batterielektriske overjordsrigger til Rental Group for bruk i deres utleieflåte. Intensjonsavtalen ble signert på anleggsmessen Bauma der Epiroc hadde utstilt SmartROC T35 E, en batterielektrisk tophammer overjordsrigg.

SmartROC T35 E er utviklet for å forbedre miljøstandardene på større og mindre anlegg. I tillegg til nullutslipp, tilbyr denne riggen en rekke smarte funksjoner som høy sikkerhet, pålitelighet og ytelse i et roligere arbeidsmiljø, i følge meldingen.

RG forplikter seg

- Det er en del av vår strategi å kunne tilby løsninger på nullutslippsmaskiner», sier Pål Brandvold, Rental Group.

Han sier videre at forventningene i Norge er tydelige. Så lenge bærekraftige løsninger er tilgjengelige, bør de benyttes.

- Fra vår side er vi forpliktet til å innfri disse forventningene, kommenterer han.

- Epiroc og Rental Group har et vellykket partnerskap som går mange år tilbake i tid», sier Joakim Zander, Regional Business Line Manager, Surface drilling products, Epiroc Nordics and Baltics. «Vi er veldig stolte over å kunne signere denne intensjonsavtalen om å forsyne dem med utslippsfrie overjordsrigger for å forbedre virksomheten ytterligere og redusere miljøpåvirkningen.»

Epiroc skal kutte utslipp

Epiroc har ambisiøse bærekraftsmål for 2030, som inkluderer halvering av CO2 -utslippene i drift og fra solgte produkter. Etterspørselen etter batterielektrisk utstyr er høy, fordi verden ønsker endring i behovet for fossilt brenseldrevet utstyr, står det i pressemeldingen. 

Vi har som mål å tilby et komplett utvalg av underjordsutstyr i en utslippsfri versjon innen 2025, og for overjordsutstyr har vi som mål å tilby det samme innen 2030.

Opphav og kilder: Epiroc Norge AS

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062