23948sdkhjf

Vaske-saken: Statens vegvesen vurderer nå hva dommen har å si for kontrollpraksis

Vegard Kåsa ble frikjent i retten etter anmeldelse fra Statens vegvesen. Vil dommen ha noen betydning for praksisen til utekontrollørene?

TUNG VURDERING: Statens vegvesen går nå gjennom dommen fra tingretten, og skal vurdere hva den betyr.

I tingretten sa vitnet fra Statens vegvesen at de som kontrollerer kun følger instruks, og at det der står at de skal anmelde slike tilfeller.

Tungt.no tok kontakt med Statens vegvesen og spurte om det nå bli noen endring på hvordan kontrollørene tolker instruksen, eller om selve instruksen vil endres?

Roy H. Holm er seksjonsleder fag utekontroll i Statens vegvesen, og i en e-post skriver han dette svaret til tungt.no:

"Utekontrollen er i gang med å lese tingrettens dom, og vil deretter vurdere hva denne har å si for vår kontrollpraksis herunder ordlyd i kontrollinstruksen. Dette er noe vi gjør for alle domsavsigelser og avgjørelser tatt i av klageorganet i forvaltningssporet."

Tungt.no er lovet et mer utfyllende svar fra Statens vegvesen når de har gjort sin vurdering.

Vaske-saken på tungt.no

Dette er saken: Vegard Kåsa fra Notodden måtte møte i Follo og Nordre Østfold tingrett etter at han i fjor høst ble anmeldt av Statens vegvesen og fikk et forelegg på 20.000 kroner av politiet for å flytte bilen på lukket område uten kort i skriveren. Dommen kom tirsdag 22. november og Kåsa ble frifunnet. Tingretten konkluderte med at kjøring på lukket område, ikke krever sjåførkort.

Opphav og kilder: Tungt.no, Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125