23948sdkhjf

Politiet advarer: Tøm hengere for varer, forsterk fysisk sikring og øk vaktholdet

Øst politidistrikt har informert om at en litauisk kriminell gruppe befinner seg i Norge.

TUNG KRIMINALITET: Det er Norges Lastebileier-Forbund som skriver dette på sin nettside. Deres samarbeidspartner IF melder om at Øst politidistrikt har informert dem om at en litauisk kriminell gruppe befinner seg i Norge. Nå ber politiet om at folk må være på vakt.

Ifølge politiet har gruppen spesialisert seg på grove tyverier av kapell- og skaphengere med varer som inneholder blant annet elektronikk.

NLF skriver at dette mest sannsynlig er den samme gruppen som utførte tilsvarende grove tyverier i Norge høsten 2022. Ifølge politiet har gruppen spesialisert seg på grove tyverier av kapell- og skaphengere med varer som inneholder blant annet elektronikk.

I november skrev tungt.no om lastebiler som ble ribbet på Østlandet: Tyvene tar lykter, speil, seter og karosserideler

I meldingen fra politiet kommer det frem at tyvene blant annet stjeler kapellhengere fra spedisjonsfirmaer, andre sentrale varemottak, avstengte og åpne terminalområder. Det kan heller ikke utelukkes at butikker som har kapasitet til å ta imot store partier av varer er utsatt. Andre varegrupper som for eksempel matleveranser kan også være utsatt.

I artikkelen på lastebil.no står det at modus er å kjøre inn på terminalområder med trekkvogn, hekte på kapellhengeren med varer og kjøre til avsides områder for omlasting. I grensenære områder kjøres kapellhengeren til Sverige.

Politiet ber om at alle kapellhengere tømmes for varer før stengetid. Det er også viktig å sørge for forsterket fysisk sikring og økt vakthold eller overvåkning.

  • Vær årvåken.
  • Noterer registreringsnummer på kjøretøy, kjøretøymerke, type og farge på trekkvogner som observeres i nærområdet, farge på kjøretøy.
  • Noter klær og sko på føreren.

Opphav og kilder: NLF

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157