e-Crafter lanseres i september

Volkswagen e-Crafter lanseres i Norge i slutten av september. Prisene starter på kr. 630.000.

e-Crafter har en batteripakke på 36 kWh som gir en rekkevidde etter NEDC på 160 kilometer
e-Crafter har en batteripakke på 36 kWh som gir en rekkevidde etter NEDC på 160 kilometer Foto: Volkswagen Nutzfahrzeuge
Sist oppdatert

– Volkswagen e-Crafter blir introdusert på IAA-messen i Hannover den 19. september, og like etter vil vi åpne for bestillinger og lansere e-Crafter i Norge, uttalte Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, under seminaret om elektrisk mobilitet som Harald A. Møller holdt under Arendalsuka.

Importøren håper å ta inn godt over 30 kundebiler til landet i løpet av inneværende år og et betydelig større antall i løpet av 2019.

Rekkevidde på 160 kilometer

Teknologien i Volkswagen e-Crafter baserer seg på Volkswagen e-Golf med en batteripakke på 36 kWh som gir en rekkevidde etter NEDC på 160 kilometer

Batteripakken er plassert under vareromsgulvet mot skilleveggen, som gir en godt balansert bil med lavt tyngdepunkt. Den eneste forskjellen fra systemet på e-Golf er at rekuperasjonen av bremseenergi alltid vil være på høyeste nivå.

e-Crafter kan enten lades ved AC-lading inntil 7,2 kW, eller ved hurtiglading på 40 kW (45 minutter ladetid til 80 prosent kapasitet).

Ladekontakten er plassert under lokket hvor dieselpåfyllingen normalt sett befinner seg på Crafter.

Harald A. Møller håper å ta inn godt over 30 kundebiler til landet i løpet av inneværende år og et betydelig større antall i løpet av 2019.
Harald A. Møller håper å ta inn godt over 30 kundebiler til landet i løpet av inneværende år og et betydelig større antall i løpet av 2019. Foto: Volkswagen Nutzfahrzeuge

Mye standardutstyr

Volkswagen e-Crafter kommer som varebil med L3H3-karosseri og med et fast høyt standardutstyrsnivå. Den vil først bli tilbudt med 3,5-tonns totalvekt og ha 950 kilo nyttelast.

Volkswagen e-Crafter vil koste kr. 630 000 ekskl. mva og importøren fremhever at dette inkluderer standardutstyr til en verdi av ca. 52.000 kroner i forhold til en Crafter med dieselmotor.

Utstyrsspesifikasjon:

Utstyrsnivået inkluderer følgende utstyr utover vanlig standard:

* LED hovedlys

* Climatronic

* Discover Media Navigasjonsanlegg

* Komfort Plus førersete

* Parkeringssensorer foran og bak med sidebeskyttelse

* Ryggekamera

* 4 x 12V kontakter i førerhus

* Akustisk ryggevarsler, med av-/på-bryter

* 230 V vekselstrøm i førerhus (300 W)

* Stigtrinn bak, full bredde

* Multifunksjonsratt

* Kurve/Tåkelys med hjørnefunksjon

* Lane assist

* Lyktespylere inkl. spylervæskemåler

* Lys- og siktpakke

* Oppvarmet frontrute

Denne saken ble første gang publisert 14/08 2018, og sist oppdatert 15/08 2018