Kompetansesvindelsaken

Tause om svindeletterforskning

Det er over tre måneder siden politiet tok flere beslag i og siktet et opplæringsfirma i nordre Vestfold for å ha solgt ulovlige kompetansebevis. Politiet vil ennå ikke si noe om etterforskningen i saken.

Etter en udramatisk aksjon i januar ble en opplæringsbedrift i nordre Vestfold siktet.
Etter en udramatisk aksjon i januar ble en opplæringsbedrift i nordre Vestfold siktet. Foto: Geir Hasle
Publisert Oppdatert

Politiaksjonen hos vestfoldfirmaet fant sted den 9. januar, og etter ransakingen ble det gjort flere beslag. Daglig leder ble avhørt på stedet og firmaet ble siktet for overtredelser av arbeidsmiljøloven. Det alvorligste punktet i siktelsen dreier seg om salg av kompetansebevis for maskinførere, uten at nødvendig opplæring er gitt.

Politiet uttalte den gang at de ser svært alvorlig på slik kriminalitet, som øker faren for personskade og død i arbeidslivet.

Går for sakte

Nå, over tre måneder etter siktelsen, sier politiadvokat Ingvild Greve at politiet foreløpig ikke vil gi flere opplysninger om saken, annet enn at etterforskningen fortsetter.

– Jeg forstår at mange synes det går for sakte i denne saken, men vi gjør så godt vi kan med ressursene vi har, sier politiadvokaten, som ikke vil si at saken står i stampe.

– Vi har bare ikke det antall etterforskere vi gjerne skulle hatt.