Kjøper Steelwrist og SVAB

Det svenske investeringsselskapet Solix kjøper Steelwrist og SVAB Hydraulik.

Steelwrist og SVAB skal begge fortsette OEM-samarbeidet med flere gravemaskinprodusenter fremover.
Steelwrist og SVAB skal begge fortsette OEM-samarbeidet med flere gravemaskinprodusenter fremover. Foto: Steelwrist
Publisert

Det svenske investeringsselskapet Solix kjøpte på torsdag 25.04.2019 alle aksjene i Terratech AB, med datterselskapene Steelwrist og SVAB Hydraulik.

Kjøpet er en del av Solix strategi om å eie nordiske industrivirksomheter med en sterk produktportefølge med betydelig internasjonal vekstpotensiale.

Steelwrist er i dag en av verdens største aktører på markedet for tiltrotatorer, hurtigfester og redskap for gravemaskiner, SVAB Hydraulik er markedsleder innen styresystemer til tiltrotatorer og redskap, også primært til gravemaskiner.

Terratech passerte en halv milliard i omsetning i 2018 og er i dag etablert med egen organisasjon i tretten land. Blandt virksomhetens hovedprodukter er tiltrotatorer og hurtigfester, både hydrauliske og fullautomatiske, som i dag er i sterk internasjonal vekst. Terratech har flere nye pordukter som Tool Recognition, Tool Tip Control og Quantum Control System platformen, som sammen med tiltrotatoren og redskapen skaper store produktivitetsøkninger for gravemaskiner over hele verden.

Både Steelwrist og SVAB arbeider tett sammen med flere gravemaskinprodusenter, og fokuset på OEM-samarbeid vil forbli sterkt fremover.