23948sdkhjf

Peabs aller største kontrakt signert: Nye Bodø lufthavn for Avinor

STORE DIMENSJONER: Ny rullebane, nye taxebaner og flyoppstillingsplasser – det er blant det Peab skal bygge på Nye Bodø lufthavn.

I konkurranse med to andre entreprenører var det Peab som til slutt vant. Arbeidet skal skje i rammene av en såkalt samspillskontrakt, der Peab og Avinor sammen skal bli enige om endelig utforming og kostnad for denne delen av flyplassprosjektet.

- Dette er en historisk avtale for Peab Anlegg i Norge. Dette er den største kontrakten selskapet har inngått, sier Johan Hansson, adm. direktør i Peab Anlegg Norge, i en pressemelding fra Avinor.

Milliard-spleiselag

Den totale kostnadsrammen for den nye lufthavna er på 7,2 milliarder kroner. Avinor bidrar med 2,6 milliarder. Resten finansieres av staten og et lokalt bidrag fra Bodø kommune og Nordland fylkeskommune. Den nye lufthavna skal etter planen stå ferdig i 2029.

Den første fasen i samspillskontrakten kalles utviklingsfasen, og den starter nå. Her skal Avinor og Peab Anlegg, sammen med Leonhard Nilsen og Sønner (LNS) og Peabs rådgivende ingeniør COWI, utvikle løsningene i prosjektet, planlegge arbeidene og bli enige om en målpris for flysidedelen. Her er kostnadsrammen på 2,2 milliarder kroner.

Når partene er enige om løsningene og målpris, vil gjennomføringsfasen starte.

Terminalbygget er en egen konkurranse

Den andre store konkurransen i lufthavnbyggingen er om å få bygge terminalbygget. Denne konkurransen ble lyst ut tidlig i juni og skal etter planen være avgjort ved årsskiftet.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Avinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094