23948sdkhjf

TRANSPORTSELSKAPENE SOM GJØR DET BRA: Riktig samarbeid ga positiv bunnlinje

MINISERIE KAP 5: En god samarbeidspartner er den store årsaken til et godt resultat for transportselskapet DRIV energi Hallingdal AS.

TRANSPORT & REGNSKAP 2019: Det er Olje og Energi Hallingdal AS som nå har byttet navn til DRIV energi Hallingdal AS.

Transportfirmaet ser nå lyst på fremtiden etter en liten koronaknekk. Bedriften har spesialisert seg på transport og salg av petroleumsprodukter.

DRIV energi Hallingdal AS har hele tiden hatt fokus på kostnadskontroll, noe som har gitt positivt utslag på resultatet.

Bedriften ble stiftet i år 2000, men har hatt en voldsom vekst spesielt fra 2014 til 2019. I 2019 hadde bedriften driftsinntekter på 125 millioner kroner, og endte på et resultat før skatt på 3,8 millioner kroner. Utviklingen har vært positiv de siste årene.

Ved siden av kostnadskontroll er det valget av samarbeidspartner som har gjort at bedriften i dag kan levere konkurransedyktige priser.

Les også om:

DRIV energi Hallingdal eies 50 prosent av DRIV energi AS, og bedriften i Hallingdal får gjennom samarbeidet god hjelp til alle administrative oppgaver. For små aktører i transportbransjen er valg av samarbeidspartner svært viktig for å skape en solid bunnlinje.

- En liten drivstoffleverandør som DRIV energi Hallingdal AS er i dag enda mer avhengig av å velge riktig samarbeidspartner, etter at levering av fyringsolje til privat og næring falt nesten helt bort sier Vidar Sletto, daglig leder i DRIV energi Hallingdal.

- Her var det tidligere større marginer som holdt små leverandører oppe. Når markedet nå endret seg, må småbedriftene kjempe med de store om de kundene der marginene er mye mindre. Dette krever endringsvilje, og det kan synes som vi i alle fall har gjort noen riktige valg, sier Vidar Sletto, daglig leder i DRIV energi Hallingdal.

Sletto trekker frem samarbeidet med DRIV energi AS som har gjort at de i Hallingdal fremdeles er konkurransedyktig i markedet.

- Vi har en samarbeidsform som gir de lokale bedriftene stor handlingsfrihet. Driv Energi ønsker at de lokale aktørene skal gjøre det de er best på. Vi har ikke kontroll på den daglige lokale driften, og slik skal det være, sier Linn Murphy hos DRIV energi AS.

- Vi går inn som 50 prosent eier, men vi lar den daglige driften være opp til den lokale bedriften. Vi har også en annen modell hvor små selskaper kan kjøpe drivstoff av oss, og drive helt uavhengige. Og få mulighet til å være med på et større volumsamarbeid. For oss er det umulig å hele tiden holde oss oppdatert lokalt, og vi er veldig ydmyke for den lokalkunnskapen som finnes, sier Murphy.

DRIV energi Hallingdal handler drivstoff gjennom DRIV energi AS, og får hjelp til alle stabsfunksjoner. Dette samarbeidet gjør at den lokale bedriften i Hallingdal klarer å levere et godt resultat og en god drift.

DRIV energi Hallingdal hadde en god start på 2020 frem til 13. mars. Da fikk de en merkbar nedgang i leveranse av autodiesel. Denne nedgangen holdt seg frem til etter 17. mai, da den gradvis tok seg opp igjen.

- I dag er det drift som normalt hos DRIV energi Hallingdal, men vi er spent på hva som skjer i fjerde kvartal og til neste år. Bedriften har ikke sett det nødvendig å sende ut permisjonsvarsel eller å søke støtte, men muligheten til å kunne utsette innbetaling av avgifter hjalp slik at vi ikke kom i likviditetsskvis, sier Sletto.

Fakta DRIV energi Hallingdal AS

DRIV Energi Hallingdal AS har i dag fire ansatte, og jobber ut fra Hallingdal. Bedriften har alltid valgt å konsentrere seg om kun salg og distribusjon av petroliumsprodukter frem til i dag. Dette dekker fyring, anlegg, landbruk og transport. 1. juni 2020 byttet bedriften navn fra Olje og Energi Hallingdal AS til DRIV Energi Hallingdal AS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141