23948sdkhjf

Kjører tippbil: Emil fra Geilo

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Når man har kjørt hele natta er det virkelig en oppkvikker”

  • Sjåfør: Emil Lysåker Brevik, 30 år
  • Bosted: Geilo
  • Kjører: Geilo og omegn
  • Bil: Volvo FH16 750
  • Emil kjørte opp til C i 2013 da han jobbet som grenader i ingeniørbataljonen på Skjold. I 2015 tok han hengerlappen. Han fikk stipend gjennom Forsvaret etter endt grenader-kontrakt, og betalte ikke en krone for CE og YSK. I 2020 tok han fagbrev som yrkessjåfør, og fagbrev som anleggsmaskinfører. I dag jobber han for Geilo Tomteservice AS.
  • Instagram: @herr_tippbil

“Jeg flyttet tilbake til Geilo i 2018 etter åtte år i Indre Troms. Der jobbet jeg etter forsvaret for OM Simonsen AS i Øverbygd, i Målselv kommune. Da jeg flyttet til Geilo søkte jeg på en sjåførstilling hos Geilo Tomteservice AS. Jeg fikk jobben, og en helt ny Volvo FH 540. Fullt brøyterigget med underliggende skjær, med Maur påbygg og Mahlers brøyteutstyr. Året etterpå gikk den bilen til høyfjellsovergangen Hol - Aurland i brøyting, på fylkesvei 50.

Da ble jeg skjemt bort med enda en ny bil. Denne gang en Volvo FH16 750, med full pakke fra Maur og Mahlers. I tillegg fikk jeg være med å velge ekstrautstyr, som Hypro kufanger, Hypro solskjærm, hellakkert front, kromkapsler og mye mer.

Det er lite som slår soloppgang under opprydding etter snøvær. Gjerne med litt god 60-70 talls musikk på popboxen. Når man har kjørt hele natta er det virkelig en oppkvikker. Da går det ofte i Beatles. Men jeg hører også mye på Eagles, ELO, Jokke, DumDum Boys, Raga, Delillos og CC Cowboys.

I sommersesongen så liker jeg spesielt godt de mange Oppdalsturene hvor vi henter murstein fra Minera Skifer. De turene blir mer som ferie for min del. Pakke bagen å cruise over Valdresflya, ofte middag på Castro’n eller Moskus-grillen, før siste etappe opp til skiferbruddet til Minera. Sover som en stein i Volvoen.

Det blir også noen turer innimellom med den nye Scania-trekkern vår, som vi kjøpte fra Lasting og Transport i Alta. Med ny fire-aksla Maur henger.

I hverdagen er det viktig for meg å ha god struktur på det jeg skal gjøre. Ryddige forhold, god planlegging og ingen vaskekø! Jeg hater dager hvor ingenting klaffer, hvor alt man har planlagt ikke går i orden. Og jeg hater lang vaskekø!”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094