Danmarks største AutoStore-installasjon

Norske Element Logic har installert Danmarks største AutoStore-anlegg på logistikksenteret til EET Group i Ballerup.

AutoStore-systemet som er konfigurert til EET Group består av 43.500 kasser som håndteres av 32 roboter.
AutoStore-systemet som er konfigurert til EET Group består av 43.500 kasser som håndteres av 32 roboter. Foto: EET Group
Sist oppdatert

 

I tillegg til å levere verdiøkende lager- og logistikktjenester til alle EET Europarts salgsselskaper, tilbyr logistikksenteret også skalerbar logistikk for sine kunder, samarbeidspartnere og eksterne kunder. Ifølge en pressemelding er installasjonen av AutoStore er en del av EET Groups ambisiøse strategi for videre utvikling av deres logistikkdivisjon.

 

Økt effektivitet og lavere kostnader

AutoStore-systemet som er konfigurert til EET Group består av 43.500 kasser med totalt 83.500 rom i forskjellige størrelser. De håndteres av 32 roboter som leverer produkter til og fra åtte porter. Systemet kan oppbevare 800.000 produkter.

– Investeringen i AutoStore gir oss en mye høyere effektivitet og en rekke kostnadsbesparelser, sier logistikkdirektør Tom Kjærulf i EET Group. – I tillegg til forbedret lagerutnyttelse og betydelig økt kapasitet, er den mest åpenbare fordelen at våre ansatte jobber mer effektivt og med mye mindre fysisk anstrengelse enn tradisjonell plukking. Jeg forventer at vi vil øke lagerkapasiteten med 40 prosent når alle produkter som kan håndteres i AutoStore er blitt overflyttet til systemet, fortsetter Kjærulf.

Han legger til at de med AutoStore også har fått en svært skalerbar løsning.

– Trenger vi mer kapasitet, kan vi bare utvide griden og antall kasser, og skulle vi behov for mer fart i systemet kan vi legge til flere roboter og/eller porter.

Han trekker også frem at AutoStore bidrar til å redusere strømforbruket og at leveringsnøyaktigheten på 99,95 prosent kan bli enda høyere.

– Da vi signerte kontrakt med Element Logic, planla vi at utarbeidelse, installasjon og igangkjøring av AutoStore-systemet skulle skje innen 100 dager. Det klarte vi, fastslår en svært fornøyd logistikkdirektør.

I tillegg til mer effektivt og mindre anstrengende plukk bidrar AutoStore til at lagerkapasiteten på logistikksenteret i Ballerup øker med 40 prosent.
I tillegg til mer effektivt og mindre anstrengende plukk bidrar AutoStore til at lagerkapasiteten på logistikksenteret i Ballerup øker med 40 prosent. Foto: EET Group

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017