Kion Group kjøper Dematic:

Ny internasjonal logistikk-kjempe

Kion Group er en av verdens største produsenter av gaffeltrucker. Gjennom oppkjøpet av Dematic får Kion også samme posisjon som leverandør av avanserte lagerløsninger.

Dematic er en av verdens ledende leverandører av integrert automasjonsteknologi, og selskapets produkt -og systemportefølje inkluderer blant annet løsninger for lagring og plukk, AGV-er, sorteringsmaskiner, transportører og palleteringsmaskiner.
Dematic er en av verdens ledende leverandører av integrert automasjonsteknologi, og selskapets produkt -og systemportefølje inkluderer blant annet løsninger for lagring og plukk, AGV-er, sorteringsmaskiner, transportører og palleteringsmaskiner. Foto: Dematic
Sist oppdatert
Dematic vil inngå i en ny divisjon i Kion Group sammen med Egemin Automation og Retrotech. Denne enheten vil bli ledet av Ulf Henriksson som i dag er adm. direktør i Dematic.
Dematic vil inngå i en ny divisjon i Kion Group sammen med Egemin Automation og Retrotech. Denne enheten vil bli ledet av Ulf Henriksson som i dag er adm. direktør i Dematic. Foto: Dematic

Kion Group er mest kjent for Linde og STILL, men porteføljen inkluderer også truckmerkene Fenwick. OM STILL, Baoli og Voltas, i tillegg til automasjonsselskapene Egemin Automation og Retrotech.

Gruppen har rundt 23.500 ansatte og omsatte i fjor for 5,1 milliarder euro.

Dematic er en ledende global leverandør av integrert automasjonsteknologi, og selskapets produkt -og systemportefølje inkluderer blant annet løsninger for lagring og plukk, AGV-er, sorteringsmaskiner, transportører og palleteringsmaskiner. Selskapet ble etablert så tidlig som i 1819 under navnet Demag og produsere dampdrevne kraner. Selskapet har 6.000 ansatte og omsatte i fjor for 1,8 milliarder dollar.

 

Global leder innenfor intralogistikk

Ifølge en pressemelding vil oppkjøpet av Dematic gjøre Kion Group til en global leder innenfor intralogistikk. Gruppen vil være i stand til sømløst å tilby et komplett produkt- og tjenestetilbud innenfor materialhåndtering til kunder av alle størrelser i et bredt spekter av bransjer over hele verden. Ved å kunne tilby alt fra små lagertrucker til komplette helautomatiske lagre styrker Kion sin posisjon som one-stop-leverandør og hevdes å være perfekt posisjonert for ytterligere vekst drevet av megatrender som Industri 4.0, digitalisering og e-handel.

Kion kjøper samtlige aksjer i Dematic av AEA Investors and Ontario Teachers' Pension Plan for ca. 2,1 milliarder dollar. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal og da vil Kion Group ha nærmere 30.000 ansatte og en samlet omsetning på mer enn 6,7 milliarder euro. Dematic vil inngå i en ny divisjon i Kion Group sammen med Egemin Automation og Retrotech. Denne enheten vil bli ledet av Ulf Henriksson som i dag er adm. direktør i Dematic.

Kion kjøper Dematic for ca. 2,1 milliarder dollar. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal og da vil Kion Group ha nærmere 30.000 ansatte og en samlet omsetning på mer enn 6,7 milliarder euro.
Kion kjøper Dematic for ca. 2,1 milliarder dollar. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal og da vil Kion Group ha nærmere 30.000 ansatte og en samlet omsetning på mer enn 6,7 milliarder euro. Foto: Dematic

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017