Politiet ber UDI om hjelp etter gjentatte problemer med denne bergeren

Den estiske bilbergeren har blant annet fått seks bruksforbud de siste årene. Etter at han stakk av etter en kontroll forleden, fikk politiet nok. Siste: Sjåføren er utvist.

Fra en kontroll i fjor. Bilbergeren hadde dårlige dekk, røk på en ulovlig kabotasje og brudd på kjøre- og hviletidene.
Fra en kontroll i fjor. Bilbergeren hadde dårlige dekk, røk på en ulovlig kabotasje og brudd på kjøre- og hviletidene. Foto: Tipser
Publisert Oppdatert

- Vi vil ha ham utvist, ikke bortvist. Det forteller politiet til NRK etter at de har sett seg lei på bergingsbilen fra Estland som stadig har blitt stoppet med mange feil og mangler på norske veier. I en årrekke har han påtatt seg bergingsoppdrag i Norge.

Da tungt.no snakket med bileieren for omkring ett år siden, fortalte han i en svært hyggelig tone at han for det meste kjøpte vrak som han demonterte og solgte delene av, på ren hobbybasis. Etter mange år i transportbransjen, også på norske veier, var kontaktnettet stort, fortalte han og la til at han ikke var så veldig ofte her i landet for å hente vrak. Mange hadde da kontaktet oss og stusset på kombinasjonen østeuropeiske skilter, men norsk telefonnummer i fronten.

Turene til Norge har blitt flere. Bildet over ble tatt i mars 2018. Da fikk han kjøreforbud grunnet dårlige dekk, brudd på kjøre- og hviletider, pluss at han ikke hadde frakt på bilen inn i landet. Det hele ble derfor toppet med en kabotasjeanmeldelse.

Nå viser det seg, i følge NRK, at det foreløpig ikke har blitt så kostbart allikevel. Og at estlenderen har fått hele seks kjøreforbud de siste årene. Hengeren har blant annet manglet ABS både i 2016 og 2018 samtidig som han ved gjentatte ganger har blitt anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid. På tross av alle feil, mangler og gjentatte forhold, skal eieren ha vist liten vilje til å rette feilene og betale bøtene.

Nå synes politiet det er nok etter at bil og eier kjørte fra en kontrollplass uten å rette feilene. I forrige uke ble han nemlig stanset i Egersund der de fant alvorlige brudd på kjøre- og hviletid, samt - jepp - feil på bremsesystemet. Han fikk ikke kjøre videre før hvilen var tatt og feilene utbedret. Kort tid etter at vegvesenet avsluttet kontrollen og dro, forsvant også han. Men noen tipset vegvesenet som igjen kontaktet politiet. Dagen etter ble mannen tatt i Haugesund.

I følge statskanalen satt mannen i går kveld i fengsel og han vil få advokat før UDI eventuelt fatter vedtak om utvisning.

Siste: I følge opplysninger tungt.no fikk tirsdag kveld skal mannen nå være utvist for to år.