Omsatte for over 350 millioner

Wirtgen Norway bygger lager og vaskehall - ruster seg for videre vekst.

Under åpningen av Wirtgen-anlegget i Sande i 2012: Stefan Wirtgen skrøt av arbeidet Rune Gulli har gjort for Wirtgen i Norge.
Under åpningen av Wirtgen-anlegget i Sande i 2012: Stefan Wirtgen skrøt av arbeidet Rune Gulli har gjort for Wirtgen i Norge. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert Oppdatert

Wirtgen Norway kan markere 25 års drift i Sande.

Bygger og vokser

Nå bygges nytt lager og ny vaskehall, i tillegg prates det om vekstplaner inn i 2020.

Omsetningen er på 350 millioner kroner i på 34 ansatte, med planer om fremtidig vekst, særlig inn i 2020, forklarer administrerende direktør Rune Gulli.

Benninghoven-økning

Årsaken kan spores tilbake til Benninghoven-fabrikken i Tyskland som har blitt flyttet fra to lokasjoner til en nybygget fabrikk.

Produksjonen har i en periode hatt mindre kapasitet ift forespørselen, men nå er den nye fabrikken klar og har vært i drift i et halvt år. Kapasiteten og lerveringsevnen øker og det er inn i 2020 man vil kunne merke dette på Wirtgen Norways tall.

- Det blir veldig positivt, understreker direktøren, som ser for seg økte markedsandeler på asfaltverk i Norge.

Rune minner om at et verk koster +/- 30 millioner kroner. Det vil dermed dra opp omsetningen merkbart alene for Wirtgen Norway i tillegg til merkene Hamm, Wirtgen, Vögele og Kleemann.

- Vi bygger nytt lager på 500 kvadratmeter og vaskehall på 150 kvadratmeter, det frigjør plass på verkstedet, forklarer Rune Gulli.
- Vi bygger nytt lager på 500 kvadratmeter og vaskehall på 150 kvadratmeter, det frigjør plass på verkstedet, forklarer Rune Gulli. Foto: Fredrik Saugstad

Per dags dato er det 17-18 Benninghoven-anlegg gående i Norge og de sørger allerede for omsetning på deler og service.

Wirtgen har nå to ansatte i Stavanger, to i Bergen og en i både Tromsø og Trondheim.