Nytt om utstyr:

Skal tilby spanske knuse- og sikteskuffer til hele Norge

Markir blir forhandler for spanske Xcentric Ripper International

Xcentric er en spansk produsent av knuse- og siktreskuffer og har fabrikk i Vitoria nord i Spania.
Xcentric er en spansk produsent av knuse- og siktreskuffer og har fabrikk i Vitoria nord i Spania. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Markir AS har valgt å styrke sin satsing innen segmentet knuse- og sikteskuffer, og har I den forbindelse inngått avtale som forhandler for spanske Xcentric Ripper International I det norske markedet.

Ved sine to fabrikker produseres hele spekteret fra start til finish. Nye produkter utvikles kontinuerlig hvor det testes ut av søsterselskapet FNL som er en spansk entreprenør, heleid av Xcentric.

Som eier Javier Aracama selv sier; “det er ikke våre kunders oppgave å teste ut nye produkter – det gjør vi selv. Jeg har ett brennende ønske om å “grisekjøre” utstyret fullstendig slik at vi kan plukke bort alle feil og mangler.”

Mye stort utstyr

Ifølge Markir leverer Xcentric blant annet verdens største knuseskuffe, XC60, for bæremaskiner mellom ca 60-85 tonn og en egenvekt tett på 11 tonn, samt verdens største sikteskuffe, XS50 for bæremaskiner mellom 37-55 tonn og en egenvekt på ca 5,5 tonn.

Vibroripper fra Xcentric
Vibroripper fra Xcentric Foto: Produsent

Hjertebarnet til eier Aracama er uansett vibroripperen. Vibrorippere benyttes enkelt forklart på same måte som en konvensjonell pigghammere, men har I tillegg en rekke andre bruksområder takket være sine robuste og ukompliserte byggeform. Med en range bestående av to serier (konvensjonell + mining) og 15 forskjellige størrelser for bæremaskiner mellom 7-150 tonn, kan disse leveres til de fleste applikasjoner. Bruksområder kan være alt fra rivning, bruk I brudd, veibygging, grøfting (I tele og permafrost uten behov for fortining), under vann og ellers alt som en pigghammer klarer. Alle produkter produseres utelukkende I hardox 400 (fra svenske SSAB), og leveres med hydraulikkmotorer fra Parker og FAG-lagringer.